Toyota, Kanada tesislerini güçlendiriyor

Otomotiv şirketi, tesislere 500 milyon dolar tutarında ek yatırım yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CAMBRİDGE – Japon otomotiv devi Toyota'nın, Kanada'nın Cambridge ve Woodstock kentlerinde kurulu tesislerine 500 milyon Kanada Doları (850 milyon TL) tutarında ek yatırım yapılacak.

Kanada Federal Bilim ve Teknoloji Bakanı Gary Goodyear ve tesislerin kurulu bulunduğu Ontario Eyaleti Endüstriyel Eğitim Bakanı John Milloy, yaptıkları ortak açıklamada, Toyota;nın 380 milyon dolarlık yatırım bütçesine, federal ve Ontario eyalet bütçesinden de 60'şar milyon dolarlık katkı sağlandığını belirttiler. Şirketin Corolla ve Matrix modelleri ile lüks sınıf markası Lexus RX 350 SUV modelinin üretildiği Cambridge'deki tesislerde gerçekleştirilecek yatırımda, oto boya biriminin yenilenip genişletileceği belirtilirken, RAV 4 modeli araçların üretildiği Woodstock tesisleri ağırlıklı olmak üzere her iki tesiste de üretimi artıracak yeni hatların açılacağı kaydedildi.

Toyota'nın, Mart ayında Japonya'da yaşanan büyük depremden sonra ortaya çıkan yedek parça ve üretim sorununu da ortadan kaldıracağı hatırlatılan yatırımın, halen 6 bin 500 işçinin çalıştığı her iki tesisteki istihdamı da artıracağı belirtildi. Yatırımların bitirilmesinin ardından Toyota'nın, Kanada'da tam kapasite üretime başlayacağı açıklandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir