Tozlu AŞ'nin 4 yöneticisi gözaltında

Tozlu AŞ'ye düzenlenen operasyonda, "FETÖ'ye üye olmak, örgüt adına halkı isyana teşvik etmek ve kasten yaralama" iddiasıyla firmanın 4 yöneticisi gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ihbar üzerine 11 ekip ve 70 personel ile Tozlu AŞ'nin faaliyet gösterdiği merkeze gitti.

Ekipler burada firmanın genel sorumlusu Süleyman Durdu (48) ile yardımcıları Altan Ata (31), Engin Kurtca (28) ve Yusuf Yılmaz'ı (28) "FETÖ'ye üye olmak, örgüt adına halkı isyana teşvik etmek ve kasten yaralama" iddiasıyla gözaltına aldı.

Fabrikada ve şüphelilerin evinde arama yapan ekipler, bazı belgelere ve dokümanlara el koydu.

Zanlıların, çalışanlara "Pazartesi demokrasi nöbeti bitti. Bizim kendi demokrasi nöbetimize başlayacağız. Bize yapılanlar için nöbet tutacağız" dediği ve itiraz eden bir kişiyi de darbettikleri öne sürüldü.

Samsun'da, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Tozlu AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tozlu'nun da bulunduğu 34 iş adamından 13'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.