TPIC, KKTC'ye fuel oil satacak

Kuzey Kıbrıs'ta bulunan Teknecik Elektrik Santraline 5 yıl içerisinde 1 milyon ton fuel oil verilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) alt kuruluşu olan Turkish Petroleum International Company (TPIC), Kuzey Kıbrıs'ta bulunan Teknecik Elektrik Santraline 5 yıl içerisinde 1 milyon ton fuel oil satacak.

TPIC'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) bünyesinde bulunan Teknecik Elektrik Santralleri için geçen yıl düzenlenen 200 bin ton fuel oil ihalesini kazanan TPIC, mevcut fuel oil ticaretinin 5 yıl içerisinde 1 milyon ton fuel oile çıkartılması için KIB-TEK ile yeni bir protokole imza attı. Açıklamada, bu gelişme sayesinde TPIC'in 500 milyon dolar tutarında ticaret hacmine ulaşmış olacağı bildirildi.

Yapılan anlaşmayı değerlendiren TPIC Başkanı Mithat Cansız, şunları kaydetti:

"Anlaşma, her şeyden önce Türkiye'nin bölgedeki aktif varlığı açısından çok önemli. TPIC'e petrol ticareti konusunda yeni fırsatlar vereceğine inanıyorum. Ayrıca, TPIC'in Akdeniz bölgesindeki ticaret hacmini genişletmesi açısından da büyük bir adım olacaktır. KIB-TEK'in ihtiyaç duyduğu ürünü piyasa koşullarından daha avantajlı bir şekilde tedarik etmesi ise iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin pekişmesine katkıda bulunmaktır."

Bu konularda ilginizi çekebilir