Trabzon İtalya'yı fethetti

Şampiyonlar liginin ilk maçında zorlu İnter deplasmanına çıkan Trabzon, 76. dikakada bulduğu gol ile galip gelmeyi bildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABZON - UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda Trabzonspor, tarihinde ilk kez oynadığı grup maçında İnter'i deplasmanda 1-0 yenerek ilk hafta sonunda grubu lider tamamladı.

Bordo-mavililer, Giuseppe Meazza Stadı'nda Çek oyuncusu Celustka'nın 76. dakikada attığı golle İnter'i 1-0 mağlup edip 3 puanı almayı başarırken, gruptaki diğer karşılaşmada Lille ile CSKA Moskova 2-2 berabere kalarak 1'er puanı paylaştılar.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, güçlü bir takımın sorunlu olduğu dönemden iyi faydalandıklarını söyledi.

Cezası nedeniyle karşılaşmayı tribünden izleyen Güneş, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, kazanmaktan veya kaybetmekten çok oynayacakları futbolun önemli olduğunu daha önce dile getirdiğini belirtti ve "Sıcak olduğu için temposu düşük maç oldu. Oyun disiplinine bağlı oynadık. Güçlü takımı yendik. Güçlü takımın sorunlu olduğu dönemden iyi faydalandık" dedi.

Aldıkları 3 puanın moral açısından iyi olduğunu ifade eden Güneş, "Ancak yarışta bir maçı kazanmak her şeyin bittiği anlamına gelmez. İş bundan sonra yeni başlıyor" diye konuştu.

Güneş, oyun dışında kalmanın kendisine yakışmadığına değinerek, "Tribünde maçı izlemek daha zor. Baskı altında kalıyorsunuz. Oyuna müdahale şansınız olmuyor" diye konuştu.

Deneyimli teknik adam, 28 yıl önce kazanılan ve kaybedilen maçın hatırlatılması üzerine ise, "Dostluğun, fair-play'in önde olduğu, yeni dostlukların olduğu dünya kuruyoruz. Ben ona bakıyorum. İnter ile diğer takımları iyi ağırlamak isteriz. Burada iyi karşılandık" ifadesini kullandı.

"Şans bizden yana değildi"

İnter'in teknik direktörü Gian Piero Gasperini ise rakipleri karşısında pozisyonlar yakaladıklarını ancak maçta şans faktörünün yanlarında olmadığını söyledi.

Gasperini, ligde Palermo ile yaptıkları maça göre daha iyi oynadıklarını belirterek, "Bugün rakibimiz karşısında pozisyonlar yakaladık ancak bunları değerlendiremedik. Rakibimiz ise attığı golle galip geldi" diye konuştu.

Üst üste alınan iki yenilginin ağır geldiğini vurgulayan Gasperini, "Ama hataların telafi edileceğini düşünüyorum. Hem bugün hem pazar günü imkanlar yakaladık, sonuç olumsuz oldu. Bu işin gidişatını değiştirecek ama işin bu kadar kolay çöpe atılmaması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Gasperini, kulüp başkanıyla arasında bir sorun olmadığını ve uyumlu olduklarını da kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir