Trafik canavarı 6 günde 96 can aldı

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Tatilin ilk 6 gününde sadece polis bölgesinde meydana gelen kazalarda olay yerinde 96 kişi hayatını kaybetti" açıklamasını yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı tatilinin ilk 6 gününde, sadece polis bölgesindeki kazalarda 96 kişinin olay yerinde öldüğünü belirterek, sürücüleri trafik kurallarına uymaları, uykusuz ve yorgun yola çıkmamaları konusunda uyardı. 

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, binlerce insanın bayram ziyareti ve tatil yapmak için yola çıktıklarını hatırlatarak, 19 Eylül'den itibaren yaşanan kazalar nedeniyle yolların adeta kan gölüne döndüğünü kaydetti. 

Son 10 yıldaki Kurban Bayramı tatillerinde bin 123 kişi kişinin yaşamını yitirdiğine dikkati çeken Palandöken, "Bu yıl ise tatilin ilk 6 gününde sadece polis bölgesinde meydana gelen kazalarda olay yerinde 96 kişi hayatını kaybetti. Sürücüleri uyarıyorum. Dönüş yolunda kurallara harfiyen uyun. Uykusuz, yorgun olarak asla yola çıkmayın ve sık sık mola verin" ifadelerini kullandı. 

Uyarılara karşın sürücülerin "Bana bir şey olmaz" anlayışı ile hareket ettiklerinin altını çizen Palandöken, yapılan uyarıların mutlaka dikkate alınması gerektiğini belirtti. 

Uzun-kısa yol ayrımı yapmadan tüm sürücülerin emniyet kemerleri takmalarının önemini vurgulayan Palandöken, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Unutmayalım ki emniyet kemerinin hayat kurtardığı bilinmektedir. Bunun için bütün sürücü ve yolcuların emniyet kemerlerini takmaları kendi faydalarına olacaktır. Diğer bir önemli konu ise seyahat esnasında sürücülerin telefonlarını kapatmaları. Çünkü meydana gelen kazaların yüzde 95’i sürücü kusurundan kaynaklanıyor. Bunun sebebi ise direksiyonda iken telefonla konuşmak, mesajlaşmak, sigara içmek, yorgunluk, aşırı hız ve kurallara uymamak. Tüm tedbirlere rağmen tatillerde kazalar yüzde 100 artıyor. Bilançonun ağır olması bayramların da neşesini kaçırıyor. Hala yaşanan acılardan ders almıyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir