Trafikte uyuşturucu denetimi başladı

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Beşiktaş'ta Kuruçeşme Caddesi'nde araç kullanan sürücülere uyuşturucu denetimi yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Trafikte uyuşturucu denetimine yönelik uygulama başladı.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Beşiktaş'ta Kuruçeşme Caddesi'nde araç kullanan sürücülere uyuşturucu denetimi yaptı.

Denetim yapılan bölgedeki ekiplerden sorumlu Emniyet Amiri Tülay Işık, Kuruçeşme Caddesi'ndeki pilot uygulamanın ardından yaptığı açıklamada, bir kişiye uygulanan testin maliyetinin 20 avro olduğunu, ilerleyen günlerde cihaz sayısının artabileceğini ve rafikte ciddi kazanımların elde edileceğini dile getirdi.

Denetim sırasında kullandığı araç durdurularak test yapılan sürücü Recep Şahin, uygulamanın çok faydalı olduğunu, narkotik madde kullanmanın çok tehlikeli olduğunu söyledi.

Şahin, "Bu maddeyi kullanan kişinin araç kullanması çok tehlikeli. Uygulama çok faydalı. Kanun böyle istiyorsa vatandaş olarak bunu yapmaktan gocunmayız" dedi.

Denetimde durdurulan bir taksi sürücüsü ise "Ağzıma birşeyler sokup karıştırdılar, tükürüğümü aldılar. Bu şekilde bir uygulama biraz problem olabilir ama faydalı, umarım devamı gelir" diye konuştu.

Test yapılan iki sürücüye, sonuçlarının temiz çıkmasının ardından evrakları teslim edildi.

Uygulama kapsamında 19 ayrı uyuşturucu türünü tanıyabilen cihazın verdiği sonuçlara göre, uyuşturucu kullandığı tespit edilen sürücünün ehliyetine 5 yıl süreyle el konulacak ve 3 bin 600 lira para cezası kesilecek. Sürücüden alınan tükürük örneği ise "adli delil" olarak 2 yıl süreyle saklanacak.

Uygulama sırasında, uyuşturucu kullandığı tespit edilen sürücü. trafik polislerinin işlemlerinin ardından bölgedeki en yakın polis merkezine götürülerek. hakkında uyuşturucu kullanmaktan adli işlem yapılacak.

Test yaptırmak istemeyenlere ise 2 bin lira para cezası kesilecek ve ehliyetine 2 yıl süreyle el konulacak. Ancak yönetmelikte belirlenen süre içerisinde Adli Tıp Kurumundan "temiz raporu" getirirse cezası iptal edilecek.