TRT ile BM işbirliği yaptı

Devlet Bakanı Arıç, TRT ile BM Televizyonu arasında düzenlenen işbirliği protokolü imza törenine katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, New York'ta, TRT ile BM Televizyonu arasında BM Genel Merkezinde düzenlenen işbirliği protokolü imza törenine katıldı.

TRT ile BM Televizyonu Basın İletişim Platformu arasındaki işbirliği protokolünü TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un iletişim ve enformasyondan sorumlu yardımcısı Kiyotaka Akasaka, BM'de "Dag Hammorskjold Salonunda" imzaladı.

Törene, Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan, Washington Büyükelçisi Namık Tan, BM Daimi Temsilci Yardımcısı Elçi-Müsteşar Fazlı Çorman, BM'nin Haber ve Medyadan Sorumlu Daire Başkanı Stephane Dujarric katıldı.

BM'nin Haber ve Medya Dairesi Tanıtım Bölümü Başkanı Caroline Petit tarafından sunulan imza töreninde, TRT Genel Müdürü Şahin ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un iletişim ve enformasyondan sorumlu yardımcısı Kiyotaka Akasaka, işbirliği protokolünü imzalamalarının ardından el sıkışarak birbirlerini tebrik ettiler.

Arınç törende yaptığı konuşmada, TRT ile BM televizyonu arasında imzalanan işbirliği protokolünden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek bu memnuniyetini bugün BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile yaptığı görüşmede de ifade ettiğini, Genel Sekreterin de bu görüşü paylaştığını söyledi.

İmza töreninde, TRT Türk kanalı tarafından yayınlanan ve BM Televizyonu arşivlerinden yararlanarak hazırlanan Mısır'da 13 yaşındaki bir kız çocuğunun okula gitme hayalini gerçekleştirmesini anlatan 2 dakikalık Türkçe bir tv programı da gösterildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir