”TRT tarafsız değil”

Kılıçdaroğlu, TRT'yi eleştirerek, TRT için "Tayyip Radyo Televizyon" ifadesini kullandı.

KURŞUNLU - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TRT'nin tarafsız olamdığını belirterek, TRT için "Tayyip Radyo Televizyon" ifadesini kullandı.

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Kurşunlu beldesinde belediyeyi ziyaret eden Kılıçdaroğlu, belediye binasının önünde kurulan platformda vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasında TRT'yi eleştiren Kılıçdaroğlu, TRT için "Tayyip Radyo Televizyon" ifadesini kullandı.

TRT'nin, Başbakan Erdoğan'ın CHP'ye yönelik eleştirilerini yayımladığını, ancak bu eleştirilere kendisinin verdiği  cevapları yayımlamadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, TRT'nin halkın vergilerini kullandığını, bu yüzden tarafsız olması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın tarafsızlıktan bahsettiğini, ancak TRT'deki durumu görmediğini öne sürerek, "TRT tarafsız değil. Onun için bunların tarafsızlık söylemlerine, hukukun üstünlüğü söylemlerine, demokrasi söylemlerine sakın inanmayın" dedi.

Kılıçdaroğlu, belediyeyi ziyareti sırasında gazetecilerin, bir gazetede yer alan, CHP'nin 18 Aralıkta yapılacak olağanüstü kurultayında "eski Genel Başkan Deniz Baykal ile eski Genel Sekreter Önder Sav'ın ortak hareket edeceği" haberiyle ilgili sorusunu da yanıtladı.

"Kurultaya gidiyoruz. Ayın 18'inde göreceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, kurultayın basında büyük ölçüde yer almasını da doğru bulmadığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, "Siyasi bir partiyiz biz. Olağanüstü bir kurultaya gidiyoruz. Gündemimizi de o çerçevede yapacağız" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, beldeyi ziyaretinin ardından helikopterle Ankara'ya döndü.

chp