TRT'den 4 yeni radyo

"Ankara Radyosu", "TRT Nağme", "TRT Türkü" ve "TRT Avrupa FM" yayın hayatına başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - TRT'nin yeni radyoları "Ankara Radyosu", "TRT Nağme", "TRT Türkü" ve "TRT Avrupa FM" yayın hayatına başladı. TRT Ankara Radyosu'nda düzenlenen törene Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katıldı.

TRT'nin, televizyon yayıncılığında olduğu gibi radyo yayıncılığında da hep "lokomotif rol" üstlendiğini dile getiren Arınç, TRT'nin kendisini sürekli yenilediğini ve kaliteli yayınından hiç taviz vermediğini belirtti.

Arınç, TRT'nin yatırım yaparak radyo yayıncılığını her zaman özel sektörün bir adım önünde tuttuğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bugün TRT bünyesinde bulunan Türkiye radyoları 5 bölgeden, tam 9 radyodan ve 10 kanaldan yayın yapmaktadır. Türkiye'nin sesi radyosu 30 dilden dünyaya ulaşmaktadır. Bu radyolara ek olarak 1 Nisan 2009'da Kürtçe yayın yapan TRT 6 radyosu yayına başlamıştır.

Bugün 100 yıllık bu tarihi yayıncılığa 4 yeni radyo kanalı ile devam edeceğiz. Şehir radyosu niteliğindeki 'Ankara Radyosu', 24 saat Türk Sanat Müziği yayını yapacak olan 'TRT Nağme', yine 24 saat kesintisiz Türk Halk Müziği yayını yapacak olan 'TRT Türkü' ve internet üzerinden yayın yapacak olan 'TRT Avrupa FM' radyoları TRT'nin kaliteli yayını ile dinleyicisiyle buluşacak."