TSE: Helal kola başvurusu yok

TSE, basında yer alan Coca-Cola firmasının Türk Standardları Enstitüsü'nden Helal Gıda Sertifikası almak istediği haberlerini yalanladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA - Türk Standardları Enstitüsü (TSE), gazlı alkolsüz içecek (kola) ürün grubunda, TSE'ye halihazırda yapılmış resmi bir "Helal Belge" başvurusu olmadığını bildirdi. 
 
TSE, bazı basın yayın organlarında yer alan Coca-Cola firmasının Türk Standardları Enstitüsü'nden Helal Gıda Sertifikası almak istediği ancak, ürünün formülünün firma tarafından verilmemesi nedeniyle sertifika talebinin reddedildiğine ilişkin haberlere ilişkin olarak yazılı açıklama yaptı.
 
Açıklamada, söz konusu haberlerde de belirtildiği üzere TSE Başkanı Hulusi Şentürk'ün gazetecilerle yaptığı toplantıda bir firma ismi telaffuz etmediği, sadece bir kola üreticisi firmanın TSE'ye Helal Gıda Sertifikası ile ilgili başvuru şartları konusunda bilgi istediğini belirttiğine vurgu yapıldı.
 
Firmaya, "Helal Belge" başvurusu için tüm girdilerin ve üretim süreçlerinin TSE denetimine açılması gerektiğinin ifade edildiği ve firma yetkililerinin de bu durumu değerlendireceklerini belirttiğine dikkat çekilen açıklamada, "TSE'ye gazlı alkolsüz içecek (kola) ürün grubunda, halihazırda yapılmış resmi bir başvuru da bulunmamaktadır" denildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir