TSK: Afrin'de bin 715 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana bin 715 teröristin etkisiz hale getirildi, 81 nokta terör örgütünden kurtarıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesini terör örgütü YPG/PKK ve DEAŞ'tan temizlemek amacıyla 20 Ocak'ta başlattığı Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor.

Bu kapsamda Afrin kırsalında belirlenen terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ'a ait sığınak, barınak ve mevzilerden oluşan hedefler, Kilis'ten çok namlulu roketatar, Fırtına obüsleri ve tanklarla vuruldu. Kent merkezinden de görülebilen atışların ardından terör hedeflerinin tam isabetle vurulduğu belirtildi.

Bölgeden şiddetli patlama sesleri de duyuluyor.

Harekatta bin 715 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları düzenlendi.

Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 715 oldu.

87 nokta terörden temizlendi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'in güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı Mervane ve Heygece köyleri ile Kalki köy altı yerleşimini YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtardı.

Sabah saatlerinden bu yana Afrin'in kuzeyindeki Bülbül beldesine bağlı Hayyam, Surain, Çarkanlı köyleri ile Şeran beldesine bağlı Zeytinak ve Arpaviran köylerini de terörden arındırmıştı.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde biri belde merkezi, 59'u köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 87 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir
tsk