TSK: Afrin'de bin 780 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana bin 780 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesini terör örgütü PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'tan temizlemek amacıyla 20 Ocak'ta başlattığı Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, harekat kapsamında terör örgütü mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları devam ediyor.

Operasyonlar sonucu 65 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi.

Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 780 oldu.

Zeytin Dalı Harekatı'nda 32 asker de şehit oldu.

İki köy terörden temizlendi 

TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeybatısındaki Racu beldesine bağlı Karababa köyünü YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtardı.

Kısa süre önce de Afrin'in kuzeydoğusundaki Uverkan köyü teröristlerden temizlenmişti.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde biri belde merkezi, 63'ü köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 91 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

Mevziler uçaklar ve obüslerle ateş altında 

Harekat kapsamında, Afrin'in batı ve kuzey kırsalında yer alan teröristlere ait mevziler, savaş uçakları, obüs topları ve çoklu roketatarlarla ateş altına alındı.

Öte yandan bölgeye destek amacıyla gönderilen çok sayıda askeri araç ile komando birliklerinin sınır hattına sevkiyatının sürdüğü görüldü.

Bu konularda ilginizi çekebilir