TSK: En az 6 terörist öldürüldü

Genelkurmay, Suriye sınırını geçmeye çalışan grubun açtığı ateşte 2 askerin şehit olduğunu, çatışmada PYD-PKK mensubu 6 kişinin de öldürüldüğünü açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı dün gece Suriye'den Türkiye'ye yasadışı geçiş teşebbüsünde bulunan bir grubun sınırda ateş açması sonucunda iki askerin hayatını kaybettiğini bir askerin de ağır yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle: "3. Hudut Alayı 1. Hudut Taburu 1. Hudut Bölük Komutanlığı (Ceylanpınar/ Şanlıurfa) Karadağ Hudut Karakolu sorumluluğunda bulunan Yedi Numaralı Çelik Kule bölgesindeki nöbetçiler tarafından, sınırın Suriye tarafından Türkiye istikametine yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 10-15 kişilik gruba "Dur" ikazında bulunulmuş, ikaza uymayan şahıslar tarafından, nöbetçilere ateş açılmıştır" denildi.

Açılan ateş sonucunda ağır yaralanan üç askerden ikisinin hastanelerdeki müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini belirten Genelkurmay Başkanlığı, yaralı askerin tedavisinin ise Şanlıurfa'daki hastanede sürdüğünü duyurdu.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de yaralı askeri ziyaretinden sonra gazetecilere açıklamalarda bulunmuş ve  "Silahlı çatışma sonucunda (kaçakçı grubundan) pek çok zayiatın olduğunu biliyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Genelkurmay Başkanlığı da saldırının ardından olay yerine ani müdahale mangası gönderildiğini ve açılan ateşe ateşle karşılık verildiğini belirtti. Açıklamada bu çatışmada en az altı PYD/PKK mensubunun öldüğü belirtildi.