TSK ile Uludağ Üniversitesi protokol imzaladı

Veteriner hekim subayların lisansüstü eğitimleri 2010-2011 eğitim yılından itibaren UÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsünde yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Uludağ Üniversitesi (UÜ) arasında, veteriner hekim subayların lisansüstü eğitimlerini 2010-2011 eğitim yılından itibaren UÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsünde yapmalarına yönelik protokolün imzalandığı bildirildi.

UÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, veteriner hekim subayların lisansüstü eğitimlerini daha önce Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde yaptıran Genelkurmay Başkanlığı, 2010-2011 yılından itibaren 10 yıllık süre için Uludağ Üniversitesi ile protokol imzaladı.

Protokol, Genelkurmay Başkanlığı adına TSK Sağlık ve GATA Komutanı Korgeneral Hasan Memişoğlu ile UÜ Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz tarafından, Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) imzalandı.

Protokole göre, TSK'da görevli veteriner hekim subaylar, "UÜ Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği" esaslarına göre, 2010-2011 eğitim-öğretim döneminden başlamak üzere UÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsünde lisansüstü eğitim görebilecek.

Enstitü eğitim programlarını ve tez konularını, TSK'nın ihtiyaçlarını dikkate alarak belirleyecek, Gemlik Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ile birlikte koordine edecek.

TSK'dan gönderilen veteriner hekim öğrenciler, "UÜ Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği" ile "UÜ Öğretim Elemanlığına ve Lisansüstü Programlara Başvuru Koşulları ve Yüksek Lisans, Doktora ve Tıpta Uzmanlık Eğitimi Değerlendirme Ölçütleri"nde yer alan "Doktora Öğrenciliğine Başvuru Koşulları ve Değerlendirme Esaslarına" göre mülakat ve başarı değerlendirmesine tabi tutulacak.

TSK, veteriner hekim subaylarını, tam gün akademik çalışma yapılabilmesi için Gemlik Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına atayacak.

Öğrenciler, eğitimlerini kılık-kıyafet yönetmeliğine uygun olarak sivil kıyafetle yapacak ve 2547 sayılı Yükseköğretim Mevzuatı'nın "Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği" hükümlerine uyacak.

Protokolün geçerlilik süresi 10 yılın ardından her iki kurumun da onayı ile uzatılabilecek.