TSK'dan 'yaylaları boşaltın' emri

İki askerin şehit olduğu saldırı sonrası Şırnak ve Hakkari arasında operasyonları yoğunlaştıran TSK güçleri, Kato'yu da ablukaya aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Şırnak'da 2 askerin şehit olduğu saldırı sonrası operasyon başlatan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Katı Dağı'ndaki yaylaların boşaltılması yönünde bölgedeki muhtarlara yazı gönderdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Hisarköprü Köyü bölgesinde dün akşam saat 21.05 sıralarında, bölgede görevlendirilen time, bölücü terör örgütü mensupları tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı belirtildi. İlk ateş sonucunda 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 3 güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirilen açıklamada, müteakiben yapılan takip ve operasyon sonucunda biri bayan olmak üzere 3 örgüt mensubunun silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildiği kaydedildi.

Muhtarlara yazı

Öte yandan Hakkari ve çevresindeki operasyonlar devam ederken, en yoğun operasyon ise Hakkari ile Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi arasında kalan Kato Dağı bölgesinde sürdürülüyor. Havadan ve kadaran yürütülen operasyonlarda sivil halkın zarar görmemesi için de çeşitli tedbirler alanıyor. Hakkari İl Jandarma Komutanlığı, Kato Dağı’nın Hakkari tarafında kalan Pınarca, Kamışlı, Çaylıca ve Kaval Köylerinin muhtarlarına yazı gönderilerek, bu köylere ait yaylaların en kasa zamanda boşaltılması istendi. Gönderilen yazıda, sivil insanların zarar görmemesi için bu işlemin yapıldığına dikkat çekildi.

Ayrıca bugün sabah saatlerinde Van yönünden gelen 20 araçlık bir konvoy da Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’na geçti. Mayına dayanıklı ’Kirpi’ adı verilen araçların, Kato Dağı bölgesine gönderileceği belirtildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir