TSKB, İslam Kalkınma Bankası'yla anlaşma imzaladı

100 milyon dolar tutarında kaynak yenilenebilir enerji projelerine aktarılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Sınai Kalkınma Bankasına (TSKB) ile İslam Kalkınma Bankası arasında Finansman Anlaşması imzalandı.

TSKB tarafından yapılan yazılı açıklamada, yenilenebilir enerji finansmanında öncü rol üstlenen TSKB ile İslam Kalkınma Bankası arasında Türkiye genelinde gerçekleştirilecek yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırım projelerinin finansmanı için Finansman Olanağı Anlaşması'nın, dün, Bakü'de imzalandığı belirtildi.

Bankalar arasında imzalanan anlaşma kapsamında, T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'nın garantörlüğünde 100 milyon dolar tutarında kaynak temin edildiği kaydedildi.

Açıklamada, bu kaynaktan yararlanacak firmalar lehine garanti mektubu düzenlemek suretiyle söz konusu fonların kullanımına "Garantör" sıfatıyla aracılık edecek olan TSKB'nin, finanse edilecek yatırım projelerini kendisi seçeceği, değerlendireceği ve firma riskini üstleneceği ifade edildi.

Kredinin kullandırımı ile ilgili tüm aşamalarda İslam Kalkınma Bankası ve yatırımcı firma arasında gerekli dokümantasyonların da yine TSKB tarafından sağlanacağı bildirildi.

Yatırımcı firmalar tarafından ABD Doları ve euro cinsinden kullanılabilecek olan fonların vadesinin, her bir proje için projenin gerekliliklerine göre belirleneceği dile getirilen açıklamada, kredilerin vadesinin geri ödemesiz dönemi 3 yıldan uzun olmamak kaydıyla azami 10 yıl süreli olabileceği belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir