TSKB'nin karı 168.7 milyon TL oldu

TSKB yılın ilk 9 ayını 168.7 milyon TL karla tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), 2010 yılının dokuz ayında, solo bazda 168,7 milyon lira net kar yaptı.
TSKB'den yapılan açıklamaya göre, TSKB'nin solo bazda (konsolide olmayan) net dönem karı yıllık yüzde 27'lik artışla 168,7 milyon lira olarak gerçekleşti. TSKB'nin vergi öncesi karı ise 213 milyon lira oldu.
30 Eylül 2010 tarihi itibariyle, TSKB'nin aktif büyüklüğü 7 milyar lira seviyesine ulaşırken, öz kaynakları 1,2 milyar lira olarak gerçekleşti. 
Yıllık bazda ortalama özkaynak ve aktif getiri oranları ise sırasıyla yüzde 20,1 ve yüzde 3,2 oldu. 2009 yılında yüzde 19,5 olan özkaynak karlılığı oranının artış göstermesi ve karlılığın sürdürülebilir olması dikkati çekti.
Açıklamaya göre, toplam kredilerde ilk dokuz aylık dönemdeki artış, sepet kuru bazında yüzde 8 oranında gerçekleşerek kredi toplamı 4,0 milyar lira seviyesine ulaştı. Bu dönemde Türkiye'nin özel sektör yatırımlarına toplam 914 milyon dolar tutarında orta ve uzun vadeli yeni plasman yapan TSKB, 2010 yılı için belirlediği yüzde 15'lik kredi büyüme hedefiyle de sürdürülebilir büyümeyi amaçlıyor.
Türkiye'de sermaye piyasalarının gelişiminde öncü rol üstlenen TSKB, dönem içerisinde yeni yatırım ürünlerini de müşterileriyle buluşturmaya devam etti. Başarıyla tamamlanan 200 milyon lira tutarındaki banka bonosu ihracı ile özel sektörün finansman ihtiyacını karşılamaya ve çeşitlendirmeye yönelik çalışmalar önümüzdeki dönemde de artarak devam edecek. 
TSKB, 2010 yılında yatırım bankacılığı faaliyetleri kapsamında iki başarılı halka arz gerçekleştirdikten sonra, 2010 yılı son çeyreğinde de gayrimenkul yatırım ortaklığı sektöründe önemli bir varlık olan Emlak GYO'nun halka arzını gerçekleştirmeyi planlıyor.