TSK'dan Afrin'le ilgili İngilizce bilgilendirme

Genelkurmay, Twitter hesabından Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili İngilizce paylaşımlar yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Twitter hesabından yapılan İngilizce paylaşımlarda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 20 Ocak 2018 tarihinde bölgede ve Türkiye'nin sınırlarında istikrar ile güvenliği teminat altına almak için Zeytin Dalı Harekatı'nı başlattığı hatırlatıldı.

Paylaşımlarda, Afrin bölgesinde DEAŞ, PYD-YPG/KCK/PKK teröristlerini etkisiz hale getirme, kardeş ve dost bölge halkını bu terörist örgütlerin baskısından koruma amacıyla başlatılan harekatın, Suriye'nin toprak bütünlüğüne tam saygıyla, Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi'nin 51. Maddesinde belirtilen Meşru Müdafaa Yasasının yanı sıra BM Güvenlik Konseyinin (BMGK) özellikle terörizmle mücadeleyle bağlantılı 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve uluslararası hukuk temelinde Türkiye'nin haklarının korunması çerçevesinde tatbik edildiği vurgulandı.

Son dönemde harekatın meşruiyetini sorgulayan bazı kasıtlı dezenformasyon kampanyaları, yorum ve haberler yapıldığına dikkat çekilen paylaşımlarda, "Yalan ve iftiralara dayanan bu çabaların, terörist örgütler ve destekçileri tarafından yapıldığı aşikardır." ifadesi kullanıldı.

Paylaşımda, bu girişimlerin amacının, şeffaf şekilde tamamen meşru dayanaklarla yürütülen harekatın üzerine gölge düşürmek olduğu, bu eylemlerin bütünüyle görmezden gelinmesi gerektiği belirtilerek, harekatın planlanması ve tatbiki sırasında sadece teröristlerin, sığınaklarının, silah ve mühimmatlarının hedeflendiği bildirildi.

Sivil/masum insanların ve çevrenin zarar görmemesi için azami dikkat ve hassasiyetle tüm gerekli önlemlerin alındığına işaret edilen paylaşımlarda, daima tüm operasyonlarında olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatı'nda sadece teröristleri hedef aldığını, sivil ve masum insanların kesinlikle hedef olmadığı vurgulandı.

Yine daha önce başka yerlerde yapılan diğerleri gibi harekatta en başından bu yana dini, kültürel, tarihi ve arkeolojik öneme sahip yerler ile kamu tesislerinin TSK tarafından hedef seçilmediği ifade edilen paylaşımlarda, TSK tarafından vurulan tüm hedeflerin kayıt altına alındığı aktarıldı.

Paylaşımlarda ayrıca, Türk Hava Kuvvetleri ve Kara Atış Destek Birlikleri tarafından uluslararası hukuk ve anlaşmalarla yasaklanan napalm, kimyasal, biyolojik ve benzeri cephanelik kullanılmadığına, bu tür cephaneliğin TSK'nin envanterinde var olmadığına dikkat çekildi.

TSK'nin paylaşımlarında, Zeytin Dalı Harekatı'nın, ahlaki değerler ve uluslararası hukuk temelinde bölgede istikrar ve barışı temin etmek, DEAŞ dahil tüm terörist örgütlere karşı kararlılıkla ve başarıyla yürütüldüğü bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir