TŞOF'tan sahte plaka açıklaması

TŞOF Başkanı Apaydın, "Avrupa standartlarına uymayan araç plakaları, kamuoyunda sahte plaka kuşkusu oluşturuyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Avrupa standartlarına uymayan ve "TR" rumuzu taşımayan araç plakalarının kamuoyunda sahte plaka kuşkusu oluşturduğunu belirtti. 

Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin yürürlüğe girdiği 1985 tarihinden önce tescil işlemleri yapılmış olan taşıtlara verilen tescil plakalarının geçerliliğini koruduğunu fakat eski tescil plakalarının Türkiye'ye ait uluslararası (TR) işaretini taşımadığını anımsattı. 

Bu plakaların malzeme kalitesi ve imalat özelliği bakımından da Karayolları Trafik Yönetmeliğinde belirtilen standartlara uymadığını ifade eden Apaydın, eski tescil plakalarının görünürlükleri ve okunabilirlikleri bakımından yetersiz olduğunu kaydetti.

 Apaydın, bu durumun kamuoyu nezdinde sahte plaka kuşkusu yarattığını ve ilgilileri tereddüte düşürdüğüne dikkati çekti. 

Tescil işlemleri yapılmış araçlara verilen, kalitesi ve standardı düşük eski tescil plakalarının bir an önce yenileri ile değiştirilmesi için gerekli adımların zaman kaybedilmeden atılması gerektiğine işaret eden Apaydın, "Okunmayan, parlaklığını kaybetmiş plakaların değişimi sağlanmalıdır" ifadesini kullandı. 

Apaydın, piyasadaki her bir sahte plakadan Maliye'nin kaybının yüzde 60 olduğunu ve bunun önüne geçilmesi için denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini kaydetti. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir