TÜBİTAK'tan araştırmacılara yurt dışı bursu

TÜBİTAK, mühendislik ve teknoloji, tıbbi bilimler, tarımsal bilimler, sosyal bilimler ve beşeri bilimler alanlarında doktora ve doktora sonrası için yurtdışı araştırma bursu veriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), belirli alanlarda doktora ve doktora sonrası için vereceği yurt dışı araştırma bursu miktarlarını belirledi.

TÜBİTAK 'dan yapılan açıklamaya göre, Doktora Sırası Program kapsamındaki aylık burs miktarı, Avrupa ülkeleri için en fazla 1400 euro, diğer ülkeler için en fazla 1800 dolar olarak belirlendi. 

Doktora Sonrası Program kapsamındaki aylık burs miktarı ise Avrupa ülkeleri için en fazla 1900 euro, diğer ülkeler için en fazla 2500 dolar olacak. 

Burs ödemeleri 1 yıl boyunca üçer aylık dönemlerde yapılacak. Program dahilinde bursiyerin yurt dışı gidiş-dönüş yol giderleri de TÜBİTAK tarafından karşılanacak. 

Ayrıca bursiyerlerin Türkiye'deki danışmanlarına 2000 lirayı aşmamak üzere öğrenci başına 1000 lira danışman koordinatör ücreti ödenecek.  TÜBİTAK, Doktora Sonrası Program kapsamında bursiyerlerin eşleri için de yurt dışı gidiş-dönüş yol giderlerini ödeyecek. 

Burs başvuruları, doktora öğrenciler için 1-30 Eylül, doktoralarını tamamlayanlar için 27 Ağustos-29 Eylül tarihleri arasında  http://e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden yapılacak. 

Başvurular, adayın bilimsel yetkinliği, araştırma önerisinin bilimsel veya teknolojik değeri, başvurunun kariyer geliştirme potansiyeli ve yaygın etkisi, adayın gideceği yerin bilimsel veya teknolojik değeri gibi kriterler çerçevesinde değerlendirilecek. 

  

Bu konularda ilginizi çekebilir