TUI: Turist sayısı yüzde 10 arttı

Almanya'nın en büyük tur operatörlerinden TUI, yaz aylarında Antalya'ya 2 bin 500 ek sefer yapmayı planladığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FLEESENSEE - Almanya'nın en büyük tur operatörlerinden biri olan TUI'nin üst yöneticisi (CEO) Volker Böttcher, Türkiye'ye giden turist sayısının yüzde 10 oranında arttığını söyledi.

Almanya'nın kuzeyinde bulunan Mecklenburg-Vorpommern eyaletinin tatil beldesi olan Fleesensee gölü kenarında düzenlenen 2011 kış sezonu katalog sunumu için organize edilen basın toplantısında Böttcher, "Türkiye'ye giden turist sayısı yüzde 10 artış gösterdi. Türkiye'nin büyümesi durdurulamaz. Modern otel konseptleri ve kapsamlı, her şey dahil birinci sınıf fiyat performansıyla Türkiye, Akdeniz'deki en popüler seyahat destinasyonlarından biri haline gelmiştir. Akılcı ve tutarlı fiyat politikası önümüzdeki kış sezonu için de devam edecek, seyahat fiyatları dengeli olacaktır" dedi.

Türkiye'nin TUI için üçüncü önemli tatil ülkesi olduğunu ifade eden Böttcher, Türkiye ile daha fazla iş birliği yapacaklarını, "Trend İstanbul" ve ilk kez "Mükemmel Kapadokya" ile "Heyecan Verici Likya yolu" gezilerini de hizmetlerine eklediklerini söyledi.

Türkiye'de hükümetin son yıllarda turizme büyük destek verdiğini kaydeden Böttcher, "Türkiye'ye giden turist, alt yapısı sağlam, hizmeti kaliteli yerler arıyor" diye konuştu.

Türkiye'nin turizm için çok büyük bir ülke olduğunun altını çizen Böttcher, yaz aylarında Antalya'ya 2 bin 500 ek sefer yapmayı planladıklarını ifade etti.

Böttcher, Almanların uzak ülkelere yaptıkları seyahatlerde de yüzde 31 oranında bir artış olduğunu kaydederek , "Kül bulutlarından kaynaklanan uçuş yasakları, Yunanistan'daki kriz ve Dünya Futbol Şampiyonası gibi diğer faktörlerin ışığında bile artış eğilimini sürdürmemiz mümkün" dedi.

Böttcher ayrıca, Kasım ayında tüm dünyadan gazetecileri İstanbul'da ağırlayacaklarını ve 2011 yaz sezonunun tanıtımını yapacaklarını sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir