Tukaş, ihracatı iki katına çıkarmayı hedefliyor

Tukaş Genel Müdürü Yılmaz, 2012 yılında ihracatlarını iki katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - OYAK bünyesinde bulunan Tukaş Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Genel Müdürü Ahmet Şükrü Yılmaz, şirketin 50. kuruluş yılı olan 2012'de ihracatlarını iki katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Yılmaz, Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde yaşayan Türklerin tercihi olan Tukaş ürünlerini, Türkler dışındaki vatandaşların da tanımasını sağlayarak, tüm Avrupa ülkelerine yaygınlaştırmak ve ihracat hacmini genişletmek istediklerini belirterek, "50. kuruluş yılımız olan 2012 yılında ihracatımızı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Bu doğrultuda Nisan ayı başında, Almanya pazarındaki etkinliklerini artırmaya yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini ve Avrupa ülkelerindeki iş ortakları olan Marmara Gmbh ile birlikte Almanya'da çeşitli marketlerde Tukaş ürünlerinin etkin görünülürlüğünü artırmak için "Tukaş Günleri" faaliyetini gerçekleştirdiklerini ifade eden Yılmaz, bu faaliyetin Almanya'nın farklı bölgelerindeki satış noktalarında 2010 yılı boyunca süreceğini kaydetti.

Almanya'da son 2 yılda gıda perakende alanında yaşanan gelişmelerin, şirketin Almanya'ya yönelik hedeflerinin gerçekleşmesi sürecinde olumlu etki sağlayacağına inandığını belirten Yılmaz, Almanya'da "etnik pazarın" sürekli büyüdüğünü, Almanya'da yaşayan yabancıların yüzde 25'ini oluşturan Türklerin sahibi olduğu market sayısının 16 bin 800 olduğunun tahmin edildiğini, bu marketlerin büyüklük, ürün çeşitliliği ve teşhir uygulamalarıyla bakkal görünümünden çıkarak modern marketlere dönüştüğünü, bu durumun marketlerin müşteri portföyüne Almanların da katılmasını sağladığını ve Türklerin Almanya'daki gıda pazarında pay sahibi olmaya başladıklarını ifade etti.

Tukaş'ın, AB ülkeleri, ABD, Avustralya, Japonya, KKTC, Afrika ve Orta Doğu ülkeleri ağırlıklı olmak üzere 22 ülkeye ihracat yaptığını, yıllara göre değişmekle birlikte toplam satışın yüzde 30'unun ihracatı oluşturduğunu kaydeden Yılmaz, Türkiye'de yetişen sebze ve meyvelerin özenle işlendiği Tukaş ürünlerinin, Türkiye'den Avrupa'ya uzanan "lezzet yolculuğunda" Avrupa'da yaşayan Türklerin sofralarında yer aldığını ve memleket özlemlerini gidermelerini sağladığını söyledi.

Tukaş Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Karadağ da, Tukaş'ın Almanya'da yaşayan Türklerin sosyal yaşamına, memleket havasını, suyunu ve toprağını getirme misyonunu üstlendiğini, Tukaş'ın bu misyonu en mükemmel bir şekilde yerine getirebilecek güç ve geleneklere sahip olduğunu ifade etti.

Basın toplantısına Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı, Ekonomi Ataşesi Güldengül Arat ve Marmara GmbH şirketinin ortaklarından Mülahim Kuru da katıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir