Tunca araç trafiğine kapatıldı

Köprünün giriş ve çıkışlarında su birinkintilerinin oluşması sonucu Tunca Köprüsü küçük araç trafiğine kapatıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE - Tarihi Tunca Köprüsü, küçük araç trafiğine kapatıldı.

Tunca Nehri'nde seviyesi yükselen su, Tunca Köprüsü'nün gözlerinin büyük bölümünü kapattı. Bombeli yapısı nedeniyle çukurda olan bölümleri su altında kalan köprünün giriş ve çıkış bölümlerinde de su birikintileri oluştu. Geçişlerde tehlike oluşturması nedeniyle köprü, küçük araç trafiğine kapatıldı.

Bu arada Tunca Nehri'nin debisinin düşmesine karşın Meriç Nehri'nin debisinin yükselişi sürüyor.

Tunca Nehri'nde su, 213 metreküp/saniye seviyelerinden 105 metreküp/saniyeye düştü ve yatağına doğru çekilmeye başladı. Meriç Nehri ise 1400 metreküp/saniye seviyelerine dayandı.

Sınır kapılarında araç kuyrukları oluştu

Tunca ve Meriç nehirlerinin debisinin artmasıyla oluşan taşkın nedeniyle Kapıkule ve Hamzebeyli sınır kapılarında araç kuyrukları oluştu.

Bulgaristan'ın Harmanlı bölgesindeki İvonova Barajı'nın çökmesi sonucu debileri artan Arda, Tunca ve Meriç nehirlerinde su seviyesi düşmeye başladı. Uzunköprü'de Ergene Nehri ile birleşen Meriç Nehri'nin debisinin ise İpsala ilçesinde yükselmeye başladığı bildirildi.

Kaymakam Gürbüz, Yunanistan'ın dün gece yaşanan fırtına nedeniyle Yunanistan'ın Kippi Sınır Kapısı'nı yaklaşık 10 saat kapatması sonucu İpsala Sınır Kapısı'nın da işlemez hale geldiğini belirtti. Gürbüz, sabah saatlerinden itibaren geçişlerin başladığını ifade etti.

Bu arada nehirlerdeki taşkın nedeniyle Edirne kent merkezinde, Yalnızgöz, Kanuni ve Fatih köprüleri araç trafiğine kapalı tutuluyor.

Bulgaristan tarafındaki taşkın nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı'ndan büyük ve küçük araçlar, Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan ise 10 tonun üzerindeki araçların geçişine izin verilmiyor.

Yetkililer, taşkın nedeniyle Saçlımüsellim, Elçili ile Değirmenyeni köylerinin yollarının kapalı olduğunu bildirdi.

Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz da taşkının yaklaşık 10 köyde tarım alanlarına büyük zarar verdiğini ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir