Tunceli ziyaretine ilişkin ilk açıklama

Bahçeli'nin Tunceli ziyareti sırasında hükümet tarafından ilk açıklama Başbakan Davutoğlu'ndan geldi. Bahçelinin mekan ziyareti yapmak yerine Tuncelilerle kucaklaşması gerektiğini söyleyen Davutoğlu, "Buna rağmen ziyareti olumlu buluyorum" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyaretini değerlendirdi. "Keşke Tunceli'ye gitmek için bizim çağrımızı beklememiş olsaydı" diyen Davutoğlu, "Keşke Tunceli'ye gittiğinde sadece Tunceli'ye bir mekan ziyareti yapmanın ötesinde, Tuncelilerle kucaklaşabilme, onlarla göz göze bakarak konuşabilme imkanı ve cesareti bulmuş olsaydı. Ama bunlar olamamış olmasına rağmen, Tunceli ziyareti bence olumludur. Her halükarda bütün siyasilerimizin ülkemizin her yerine gidebilmesi siyasetimiz için bir kazançtır." açıklamasında bulundu.

Davutoğlu, ayrıca Bahçeli'nin hala devam eden ziyaretine ilişkin Tuncelilere tahriklerden kaçınılması çağrısında bulundu.

"İstifaya çağırmak Bahçeli'nin haddi değil"

Davutoğlu, gazetecilerin Bahçeli'nin istifa çağrısını hatırlatması üzerine ise, "İstifa çağrısını duymamıştım. Eğer böyle bir çağrı varsa, bu Sayın Bahçeli'nin haddi de değil hakkı da değil. Biz, yetkiyi Türkiye'nin her yerindeki milletimizden alırız." ifadelerini kullandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir