Tunceli'de, bomba yüklü araçla karakola saldırı

Tunceli'de, PKK'lı teröristler Kılköyü Jandarma Karakolu'na bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Saldırı haberi üzerine bölgeye helikopterlerle birlik sevk edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tunceli merkeze bağlı Kıl Jandarma Karakolu'na teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Alınan bilgiye göre, öğleden sonra Tunceli merkeze bağlı Kıl Jandarma Karakoluna teröristler tarafından hazırlanan bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Saldırıda bomba yüklü araç, karakol 100 metre önüne kurulan ön nizamiyeye çarpması sonucu patladı.

Saldırıda ölen veya yaralanan olmazken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

"Nizamiyeye gelmeden engellendi"

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, bugün öğlen saatlerinde Nazımiye ilçesine bağlı Kıl Jandarma Karakolu bölgesinde teröristlerce orman yangını çıkarıldığı belirtildi.

Yangının akabinde teröristler tarafından gasp edildiği değerlendirilen bir kamyonete el yapımı patlayıcılar yüklendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Saat 18.00 sıralarında gasp edildiği değerlendirilen kamyonetle Nazımiye ilçesi Kılköy Jandarma Karakol nizamiyesine, bombalı araçla saldırı girişimi karakoldan açılan ateş sonrası nizamiyeye gelmeden engellenmiştir. Buna karşın bomba yüklü araç uzaktan patlatılmıştır. Nizamiyeye yakın bir bölgede gerçekleştirilen patlamada herhangi bir can kaybı ya da yaralımız bulunmamaktadır. Bölgede terörist unsurlara yönelik operasyon devam etmektedir. Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızında desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla çalışmalarına aralıksız devam etmektedir."