TÜPRAŞ 745 milyon kar dağıtacak

TÜPRAŞ Genel Kurul'unda yönetim ibra edilirken 4 Nisan'dan itibaren hissedarlara kar dağıtılmasına karar verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ'nin (TÜPRAŞ) 51. Genel Kurul Toplantısında, 2010 yılı cari dönem karından 745 milyon 848 bin 545 TL'nin 4 Nisan'dan itibaren hissedarlara dağıtılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

TÜPRAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Genel Kurul'da şirketin 2010 yılı mali tablolarının onaylanarak, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetçilerin ibra edildiği belirtildi.

Toplantıda, Yönetim Kurulu'nun 2010 yılı kazancının dağıtılması ve dağıtım tarihi konusundaki önerisinin kabul edildiği bilgisine yer verilen açıklamada şöyle denildi:

"2010 yılı cari dönem karından 745.848.545,28 TL'nin 4 Nisan 2011 tarihi itibariyle hissedarlara dağıtılması kararlaştırıldı. Bu doğrultuda yüzde 297,84 nispetinde ve 1,00 TL nominal değerde bir adet hisse senedine hissedarlarımızın vergi mükellefiyetine göre 2,9784 TL brüt, 2,53164 TL net nakit temettü ödenecektir.

Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin seçiminin de yapıldığı toplantıda, Yönetim Kurulu Üyeliklerine Rahmi M. Koç, Semahat Arsel, Mustafa V. Koç, Ömer M. Koç, Ali Y. Koç, Dr. Bülent Bulgurlu, Osman Turgay Durak, Temel K. Atay, Erol Memioğlu, Yavuz Erkut, Ahmet Aksu seçilirken, Denetim Kurulu Üyeliklerine ise Ali Tarık Uzun, Serkan Özyurt ve Mehmet Sarıtaş seçildi."

Devirden sonra yatırımlar her yıl 4 kat arttı

TÜPRAŞ açıklamasına göre, genel kurulda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç,

"Başlattığımız fuel oil yatırımımızla TÜPRAŞ'ı ağırlıklı olarak araç yakıtı üretiminde konumlandırmış olmanın yanı sıra ülkemizin motorin açığının üretimle karşılanmasına önemli katkı sağlanmış olacaktır. 2006-2010 yıllarını kapsayan 5 yıllık dönemde gerçekleştirilen 1,4 milyar dolarlık yatırım harcamasının yanı sıra fuel oil dönüşüm projesi de dahil 2006-2014 dönemindeki yatırım tutarı toplamda 4,23 milyar dolara ulaşacaktır. Böylece 1989-2005 dönemini kapsayan ana yatırım programı dönemi ile kıyaslandığında, devir sonrası dönemde yıllık ortalama 4 kat daha fazla yatırım gerçekleştirilmiş olacaktır. Operasyonel ve finansal hedeflerin tam olarak gerçekleştirildiği bu süreçte, ihracat, vergi, enerji verimliliği, kurumsal sorumluk, istihdam ve enerji yönetimi alanlarında alınan ödüller başarıyla tamamlanan bu dönemin simgesel anlatımı niteliğindedir.” dedi

Bu konularda ilginizi çekebilir