Tüpraş petrol almaya devam edecek

Enerji Bakanı Yıldız, İran'a yönelik yaptırımlar konusunda "ABD'li heyetten bilgi aldıktan sonra, biz de bazı muafiyetler talep edeceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Enerji Bakanı Taner Yıldız, İran'a yönelik yeni yaptırımlar konusunda kendilerine ulaşmış yeni bir bilgi bulunmadığını ve Tüpraş'ın İran'dan petrol almaya devam ettiğini söyledi.
Reuters'a bilgi veren Enerji Bakanlığı'ndan bir yetkili, "Bugün ABD'li bir heyet bize İran'a uygulanacak yeni yaptırımlar ile ilgili bilgi verecek. Biz de verecekleri bilgiler doğrultusunda bazı muafiyetler talep edeceğiz. Buna Tüpraş'ın İran'dan ham petrol ithalatı konusu da dahil. Verecekleri bilgilere göre başka muafiyetler de talep edilebilir" dedi. 
Yıldız, Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği ev sahipliğinde düzenlenen beyaz eşyada enerji verimliliği konulu toplantı girişinde konuya ilişkin soruları yanıtlarken, "Tüpraş'ın petrol ithal ettiği ülkelerden biri İran; yeni yaptırımlar konusunda bize ulaşan yeni bir şey yok. Bugün itibariyle de petrol alıyor. Yeni bir gelişmeye kadar da bu ticaret devam edecek. Şu anki yaptırımlar içinde petrol yok" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir