Tüpraş'ın karı yüzde 25 arttı

Şirket, 351.8 milyon lira net kar elde etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Tüpraş'ın 3. çeyrek dönemde yüzde 25,6 artışla 351,8 milyon lira net kar elde etti.

Tüpraş'tan yapılan yazılı açıklamada, 2010 yılı 9 aylık dönem, küresel ekonomide görülen sınırlı iyileşmeye paralel olarak, Brent hampetrol fiyatının  yüzde 35 artışla varil başına 77 dolar düzeyine yükseldiği, dünya rafinerileri açısından kapasite kullanım oranlarının daha yüksek seyrettiği, global ürün stoklarının rafineri marjları üzerinde daha belirleyici olduğu bir dönem olduğu kaydedildi.

İlk 9 aylık dönemde Tüpraş net rafineri marjı Akdeniz Rafineri Marjındaki gelişmelere paralel olarak 2,1 dolar/varil düzeyinden 4 dolara ulaştığı ifade edilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Operasyonel ve finansal göstergelerimiz 2009 yılının üzerinde gerçekleşmiştir. Finansal göstergelerimizden satış gelirlerimiz, ham petrolün ortalama fiyat seviyesine bağlı olarak geçen yılın yüzde 27 üzerinde gerçekleşirken, faaliyet karı ve Faiz Vergi ve Amortisman Öncesi Karı (FAVÖK) ise rafineri marjımızdaki gelişim doğrultusunda geçen yılın yüzde 14 üzerinde olmuştur.

Sektör en güçlü olduğu 3. çeyrek dönemde ise ülkemizdeki ekonomik büyüme ve ürün taleplerdeki iyileşme paralelinde Tüpraş 3. çeyrek dönemde yüzde 25,6 artışla 351,8 milyon lira net kar elde etmiştir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir