Tur, mucizelere kaldı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Dinamo Kiev'e 4-1 yenildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Dinamo Kiev'e 4-1 yenilerek tur şansını zora soktu. Ukrayna temsilcisine galibiyeti getiren golleri 27. dakikada Vukojevic, 50. dakikada Andriy Shevchenko, 56. dakikada Ayila Yussuf ve 90. dakikada Gusev (penaltı) kaydetti. Temsilcimizin tek golü ise 37'de Portekizli yıldız Ricardo Quaresma'dan geldi.

Bu arada Quaresma 90+3. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan atıldı. Portekizli oyuncu 24 Şubat'taki rövanş maçında forma giyemeyecek.

"Schuster istifa" sesleri

Beşiktaş'ta üst üste alınan başarısız sonuçlar, siyah-beyazlı taraftarların teknik direktör Bernd Schuster'e olan güvenini de bitirdi. Alman teknik adam, Beşiktaş'taki görev süresi içinde taraftarlardan ilk kez tepki aldı ve maç sonu istifaya davet edildi. Dinamo Kiev'in 3. golünün hemen öncesinde yapılan Ernst-Erhan Güven değişikliğini beğenmeyen numaralı tribündeki taraftarlar, bu duruma tepki gösterdi. Yenilen 3. gol sonrası da kapalı tribün Ernst lehine tezahürat yaptı.Maçın bitiminde tribünlerden "Schuster istifa" sesleri yükseldi.

Numaralı tribündeki bazı öfkeli taraftarlar, oyuncu tercihleri nedeniyle Schuster'i yönetime şikayet tti. Bu arada, kulüp başkanı Yıldırım Demirören ve yöneticilerin büyük üzüntü yaşadıkları görüldü.

Schuster: Skorun da takımın da sorumlusu benim

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, 4-1 yenildikleri Dinamo Kiev maçı sonrası düzenlediği basın toplantısında, taraftarların ilk kez kendisine tepki gösterdiğinin ve istifaya davet ettiklerinin hatırlatılması üzerine, "Burada skorun sorumlusu da takımın sorumlusu da benim. Dışarıda yapılan bağrışmalar, her neyse beni ilgilendirmiyor. Bundan rahatsızlık duyan varsa stada gelmesin, eve gitsin" diye konuştu.

Demirören'e 45 gün hak mahrumiyeti

Bu arada PFDK, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'e, Beşiktaş Kulübü'nün 2010 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'nda sportmenliğe aykırı beyanatta bulunmasından dolayı takdiren 45 gün hak mahrumiyeti cezası verilmesini kararlaştırdı.

Bu konularda ilginizi çekebilir