Türk: Avrupa modeli örnek alınmalı

DTP eski Genel Başkanı Ahmet Türk, "Demokratik özerklik Türkiye'nin gündemine gelmeden Türkiye demokratikleşemez" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Kapatılan Demokratik Toplam Partisinin (DTP) eski Genel Başkanı Ahmet Türk, "Bu ülkede Kürtler özgürleşmeden, demokratik değişiklikler gerçekleştirilmeden, demokratik özerklik Türkiye'nin gündemine gelmeden Türkiye demokratikleşemez, Türkiye demokratik bir anayasaya kavuşamaz" dedi.

Referanduma sunulacak Anayasa değişikliklerinde Kürtlerden bahsedilmediğini ileri sürerek, bu nedenle referandumu boykot etme kararı alındığını kaydeden Türk, şunları söyledi:

"Bu ülkede Kürtler özgürleşmeden, demokratik değişiklikler gerçekleştirilmeden demokratik özerklik Türkiye'nin gündemine gelmeden Türkiye demokratikleşemez, Türkiye demokratik bir anayasaya kavuşamaz. Asıl olan 12 Eylül anayasasının tamamının değişmesidir. İnkarcı, asimilasyoncu anlayışlara son verilmesidir. Böyle bir anayasayı elbette destekleriz. Kürtlerin kafasını karıştırmak isteyen, Kürtlerin beynini parçalamak isteyen mantıklara da asla 'evet' demeyiz."

Konuşmasının ardından Manisa'nın Turgutlu ilçesine hareket etmek üzere miting otobüsüne binen Türk, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türk, "İstediğimiz demokratik özerklik; sosyal, ekonomik, kültürel... Halkımızın her alanda yönetime katılmasıdır. Her alanda kendini ifade edebilecek, yönetebilecek bir anlayıştır. Avrupa'daki demokratik özerk yerel yönetimler yasası neyse bizim istediğimiz de öyledir" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir