Türk bayrağını Kandil'de göndere çek

Yeni Yasama yılının ilk grup toplantısını yapan MHP lideri Bahçeli, artan terör olayları nedeniyle ciğerinin yandığını söyleyen Erdoğan'a "Yangına neden olanlara gününü göster de samimiyetini ve neler yapabileceklerini görelim ve destek olalım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, artan terör olayları nedeniyle ciğerinin yandığını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

Bahçeli, "Eğer terör saldırılarından dolayı hakikaten ciğerin yanıyorsa, yangına neden olanlara günün göster de samimiyetini ve neler yapabileceklerini görelim ve destek olalım. Bunun için 17 Ekim tarihinde Sınır Ötesi Tezkere kararını aldıktan sonra kara harekatını başlatacak iradeyi göster ve Türk bayrağını Kandil'e inmeyecek bir şekilde göndere çek" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yeni Yasama yılının ilk grup toplantısını yaptı. Artan terör saldırılarıyla ilgili, "Hükümetin bölücülerle girdiği sıcak ilişkilerin acı sonuçları birer birer ortaya çıkmaktadır" değerlendirmesi yapan Bahçeli, "Başbakan kanlı örgütün meşum eylemlerine rağmen, teröristlerle hala görüşebileceğini söyleyerek milletimizin aklını, haysiyetini ve idrakını ayaklar altına almaktadır" eleştirisi getirdi. İmralı ile yapılan görüşmeleri ve imzalanma noktasına gelen protokollere tepki gösteren Bahçeli, "Başbakan'ın sözde önderlik yol haritasına bağlı kalarak bölücülere umut vermesi dünya durdukça unutulmayacak bir alçalma olarak hafızalara kazınacaktır" dedi.

İspanya örneği

PKK'yla yapılan müzakerelerin sonunun karanlık ve yıkım olduğunu ifade eden Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a Medeniyetler İttifakında Eşbaşkanlık yapan İspanya Başbakanının terör örgütü ETA'yla yaptığı müzakereyi örnek verdi.

Madrid'de patlayan bir bombayla o sürecin tersine çevrildiğini kaydeden Bahçeli, "İspanya Başbakanı ise 2007 yılının Ocak ayında; büyük bir hata yaptığını kabul etmiş ve İspanyol vatandaşlarından özür dileme erdemini göstermişti. Başbakan Erdoğan da eninde sonunda aynı akıbetten kurtulamayacak ve inadının ve yaptıklarının hesabını mutlaka verecektir" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir