Türk Eğitim-Sen üyelerinden Başkent'te eylem

Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup, eğitim çalışanlarının haklarının verilmesi için Kızılay'dan MEB önüne kadar yürüdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk Eğitim-Sen üyeleri eğitim çalışanlarının haklarının verilmesi için Ankara Kızılay'dan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önüne kadar protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.  

Türk Eğitim-Sen üyeleri, ellerinde hak taleplerine yönelik çeşitli dövizler taşıyarak, Atatürk Bulvarı'ndan MEB önüne kadar yürüdü.   

"Adam kayırmalara karşı toplandık"

Burada grup adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, milli eğitimdeki haksızlıklara, hukuk tanımazlığa, adam kayırmalara karşı toplandıklarını savundu.  

Koncuk, haksızlıklara karşı haklarını aradıklarını belirterek, "Biz hakkımıza sahip çıkıyoruz, şerefimize sahip çıkıyoruz. Milli Eğitimde, üniversitelerde, bütün eğitim kurumlarında yapılan haksızlıklar için alanlardayız. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan her bir vatandaşın siyasi görüşü ne olursa olsun kıymetli olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.  

Davutoğlu'na MEB'de yaşanan haksızlıklara ilişkin rapor sundular

Bütün eğitim çalışanlarının haklarını istemek için er meydanlarına çıktıklarını belirten Koncuk, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na MEB'de yaşanan haksızlıklara ilişkin bir rapor sunduklarını, bunun düzeltilmesi için bir yönetmelik beklediklerini söyledi.  

Yeni yönetmelik değişikliği ile ortaöğretimde başörtüsünün serbest olmasının hayırlı ve uğurlu olmasını dilediklerini kaydeden Koncuk, işi ehline vermenin ve kul hakkı yememenin de Allah'ın emirlerinden olduğunu söyledi.  

Koncuk, öğretmenlerin nöbet ücretleri, 6 saat ek ders talepleri, ekonomik ve sosyal hakları, enflasyon farkları, 4/C'lilerin kadroya alınması, taşeronlaşmanın son bulması, nitelikli eğitim verilmesi ve daha demokratik üniversiteler için hak arayışlarını sürdüreceklerini söyledi.  

Gruba, MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri de katıldı. 

Muğla'da tabutlu eylem

Muğla'da Türk Eğitim-Sen üyeleri, iş bırakma eylemi yaptı. Türk Eğitim-Sen Muğla Şubesi önünde toplanan grup, pankart açıp sloganlar attı. Buradan Kurşunlu Camisi'ne yürüyüşe geçen sendika üyeleri, omuzlarında taşıdıkları ve üzerinde "Eğitim" yazılı tabutla cami meydanına kadar slogan atarak yürüdü.

Bu konularda ilginizi çekebilir