Türk Eximbank'a 150 milyon euro kredi

Türk Eximbank, ihracatın finansmanına yönelik olarak kullanmak üzere bir yıl vadeli döviz kredisi sağladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Eximbank, ihracatın finansmanına yönelik olarak kullanmak üzere 150 milyon euro tutarında bir yıl vadeli döviz kredisi sağladı.

ING Bank'ın koordinatör olarak görev üstlendiği kredi işleminde, ING Bank'ın yanı sıra Commerzbank Aktiengesellschaft, Demir-Halk Bank (Nederland) N.V., Intesa Sanpaolo S.p.A. İŞBANK GmbH, Mizuho Corporate Bank, Ltd., Standard Chartered Bank ve Yapı Kredi yetkilendirilmiş lider düzenleyici, Ziraat Bank International AG lider düzenleyici ve Banka Kombetare Tregtare SH.A., Citibank, N.A. Bahrain Branch ve OYAK ANKER Bank GmbH düzenleyici olarak yer aldı.

12 bankadan oluşan konsorsiyumdan temin edilen krediye ilişkin anlaşma, Türk Eximbank Genel Müdür Vekili Necati Yeniaras ve Genel Müdür Yardımcısı Ertan Tanrıyakul, ING İngiltere Sendikasyondan Sorumlu Müdür Andrea Inancsi ve ING Bank A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Akay'ın katılımıyla İstanbul'da imzalandı.

İmza töreninde konuşan Türk Eximbank Genel Müdür Vekili Necati Yeniaras, Türk Eximbank'ın bu yılın nisan ayında da 150 milyon euro tutarında bir sendikasyon kredisi sağladığını, bankanın bu anlaşma ile sağlanan yeni kredisinin maliyetini bu piyasadan borçlanan diğer Türk bankalarına benzer şekilde 6 ay önceki sendikasyon kredisine göre yüzde 13 civarında düşürdüğünü söyledi.

Yeniaras, uzun yıllardan beri bu piyasadan borçlandıklarını ifade ederek, bunun yılda 500-600 milyon dolarının sendikasyon kredisi şeklinde olduğunu bildirdi.


"Başarılı bir işlem oldu"

ING Bank A.Ş Finansal Kurumlar Ticaret Finansmanı ve Borç Sermaye Piyasalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Akay da Türk Eximbank için yeni bir işlemi daha başarıyla tamamladıklarını ifade ederek, bu kredinin fiyat ve katılımcı yelpazesi açısından başarılı bir işlem olduğunu söyledi.

Akay, işlemin başarısında Türk ekonomisi ve bankacılık sektörünün bu çalkantılı dönemde gösterdiği istikrarlı gelişmenin son derece önemli olduğunu, Türk Eximbank'ın da stratejik rolünün büyük önem taşıdığını kaydetti.

ING Grubu'nun Türkiye yatırımına verdiği önemi ve Türkiye'ye duyduğu bağlılığı ifade eden Akay, ING'nin önümüzdeki 5 yıllık dönemde başta KOBİ'ler ve uluslararası ticaret finansmanı olmak üzere Türkiye'de ciddi büyüme hedefleri olduğunu söyledi.

Akay, Türk ihracatçılarını gerek Türk Eximbank'a kullandırdıkları kredilerle gerekse direkt ihracatçı finansmanı ile desteklemeye devam edeceklerini bildirdi.

Türk Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Ertan Tanrıyakul ise kredinin maliyetinin libor artı 0,9 olduğunu belirtti.

İmza töreninde ING Bank A.Ş Genel Müdürü Wilfred Nagel'in yanı sıra katılımcı bankaların temsilcileri de yer aldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir