Türk filmlerinin Tokyo çıkarması

25.Uluslararası Tokyo Film Festivali'nde kurulacak stantta Türkiye'de önemli izlenme oranları yakalayan Türk filmleri görücüye çıkacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türk filmleri, Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle 23-25 Ekim tarihleri arasında Japonya'nın Tokyo kentinde düzenlenecek "25. Tokyo Uluslararası Film Festivali"nde görücüye çıkacak.
FİYAB Genel Başkanı Galip Gültekin,  Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı'nın da katılacağı festivalde, Türkiye adına ilk kez resmi bir stant açılacağını belirtti.
İki ülke arasında işbirliği ağının kurulmasına önem verdiklerini ifade eden Gültekin, "Ülkemizde yapılan film ve dizilerin başka ülkelerde de gösterilmesi ve yeni ortak yapımlarla sinemaya yatırım yapılması için zemin hazırlanmasını hedefliyoruz. Günümüzde hem kendi izleyicisini hem de Ortadoğu'nun ilgi gösterdiği yapımları üretmeyi başaran Türk sinemasının, sinema alanında önemli bir pazar olan Tokyo Uluslararası Film Festivali pazarında da yükselmesinin Türkiye'deki sinemanın geleceği açısından çok önemli olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.
 
Aşk tesadüfleri, Uzakdoğu "romantik filmleri" sever
 
Daha önce Macaristan'da ve Sangay'da, Türk filmlerini tanıttıklarında da yoğun ilgiyle karşılaştıklarını ifade eden Gültekin, şöyle konuştu:
"Özellikle Uzakdoğu'da aşk ve romantik türdeki filmler çok fazla seviliyor. Sangay'a gittiğimizde Babam ve Oğlum filmini istemişlerdi bizden. Newyork'ta Beş Minare, Aşk Tesadüfleri Sever gibi filmler onların en çok ilgi gösterdiği yapımlar olmuştu.
Türk filmlerinden prestijli ödüller alanların zaten takipçisi ve alıcısı kendiliğinden geliyor yapımcısıyla, yönetmeniyle iletişim kuruyor. Ancak bu yapımların dışında da ilgi çekici eser sayısı çok fazla. Türk sineması, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verdiği desteklemenin etkisiyle bir ivme kazandı. Kaliteli ve güzel işler yapılmaya başlandı. Tabii ki zamanla tanıtımlarla sinemamız çok daha iyi yerlerde olacak. Bugün Avrupa ve Amerika sineması çok büyük işler yapıyor ancak önemli bir rakam da tanıtıma ve reklama ayırıyor. Bizim böyle büyük rakamları ayırmamız şu an için zor fakat gelecekte çok daha iyi yerlerde olacağımızı düşünüyorum."
Geçen yıl Tokyo Uluslararası Film Festivali'ne katılan toplam alıcı sayısının 817 bin 738 kişi olduğunu vurgulayan Gültekin, ayrıca yine geçen yıl festival kapsamında toplam 3 bin 137 toplantı yapıldığını ve bu toplantılar sonucu yapılan anlaşmaların toplam değerinin 45 milyon 65 bin 142 dolar olarak belirlendiğini bildirdi.
Bu konularda ilginizi çekebilir