”Türk-Fransız ekonomik ilişkileri olması gerekenin gerisinde”

Çağlayan, Fransız yatırımcının katıldığı konferansta, Fransız iş adamlarına, Türkiye'de daha fazla yatırım yapmaları çağrısında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LYON - Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türk-Fransız ekonomik ilişkilerinin olması gereken performansın çok gerisinde olduğunu söyledi.

Bakan Çağlayan, Lyon Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından düzenlenen "Türkiye'de Yatırım Fırsatları" konulu konferansa katıldı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan, Lyon'da faaliyet gösteren çok sayıda Fransız yatırımcının katıldığı konferansta yaptığı konuşmada, Fransız iş adamlarına, Türkiye'de daha fazla yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

Türkiye ve Fransa arasındaki ekonomik ilişkiler çerçevesinde ticaret hacminin 11 milyar doları bulduğunu kaydeden Çağlayan, "Bu rakamın en az 2 misline çıkarılması gerekir" dedi.

Konuşmasında Türkiye'nin AB ile tam üyelik müzakerelerine de değinen Çağlayan, "Türkiye'nin bu konuda tercihi bellidir. Bu da tam üyeliktir" diye konuştu.

Bakan Çağlayan, Türkiye'de son yıllardaki ekonomik gelişmelere atıfta bulunarak, Türkiye'de son 6 yılda "ekonomik bir mucize" gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu mucizenin gerçekleştirilmesindeki en önemli unsurun siyasi istikrar olduğuna dikkati çeken Çağlayan, burada "piyasa dostu" bir hükümetin iş başında olmasının önemli olduğunu kaydetti.

Çağlayan, Türkiye'nin genç ve dinamik bir ülke olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin jeopolotik önemine, enerji kaynaklarında geçiş ülke olmasına ve ekonomik potansiyeline değindi.