Türk girişimcilerden online ev kredisi

Tüketicilere online destek sunacak 'Konutkredisi.com.tr' ile yılda bin kişiye kredi kullandırmayı hedefliyorlar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İtalya'da faaliyet gösteren mortgage brokerlik sistemi Gruppo MutuiOnline'ı kuranlar, Türkiye'deki girişimcilerle birlikte tüketicilerin ihtiyaçlarına göre finansman seçenekleri sunan, "Konutkredisi.com.tr"yi hayata geçirdi.

Tüketicilere ücretsiz danışmanlık ve destek sunacak Konutkredisi.com.tr'nin Kurucu Ortağı Ömer Paksoy, girişimin tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de internet üzerinden yılda 5 milyon kez konut kredisi araması yapıldığını söyledi. Paksoy, "Yılda 500 milyon liradan daha büyük bir kredi hacmi yaratmayı, ayda 10 bin kişiye hizmet vererek, bin kişiye kredi kullandırtmayı amaçlıyoruz" dedi.

Kendilerine ulaşan müşterilere sözleşme yaptıkları 9 bankanın konut kredisi seçeneklerini sunduklarını, 2 bankanın daha sisteme katılmak üzere olduğunu ifade eden Paksoy, müşterinin kredi alması halinde bankanın kredi tutarı üzerinden aldığı komisyonun belli bir bölümünü kendilerine vereceğini, dolayısıyla bankaya ekstra bir maliyetin söz konusu olmadığını vurguladı.

Sitenin diğer Kurucu Ortağı Onur Tekinturhan da bunun aslında müşteri edinim kanalı olduğunun altını çizerek, günde bankalara 20 tane yönlendirme yaptıklarını, yönlendirmelerin yüzde 10'unun krediye dönüştüğünü bildirdi.Tekinturhan, sitenin yüzde 50'sinin İtalyanlara, yüzde 50'sinin de kendileri ve Yapı Kredi eski Genel Müdürü Burhan Karaçam'dan oluşan yerli ortaklara ait olduğunu ifade etti.

Yılda 2 milyar euroluk kredi kullandırıyor

Gruppo MutuiOnline Başkanı Marco Pescarmona ise her ay 2 bin kişiye mortgage kullanma konusunda aracılık ettiklerini ve bunun için iki katı kişiye de danışmanlık verdiklerini belirten Pescarmona, yılda 2 milyar euro kredi kullanım sağlayan halka açık bir şirket olduklarını, pazarda açık ara ile lider olduklarını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir