Türk iş adamlarına 100 milyon dolarlık yatırım desteği

Bakan Çağlayan Türk iş adamlarına Etiyopya'da yatırım finansmanı olması öngörülen 100 milyon dolarlık Eximbank kredisi anlaşmasını imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADDİS ABABA - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile Etiyopya Devlet Bakanı Ahmed Shidi, Etiyopya'da yatırım yapacak Türk iş adamlarına verilmesi öngörülen 100 milyon dolarlık Eximbank kredisinin anlaşmasını imzaladı.

Bunun bir başlangıç olduğunu, kredinin amacına uygun ve zamanında kullanılması ve getireceği faydalara göre Eximbank'ın yeni kredilerde açabileceğini belirten Çağlayan, kredinin hem Etiyopya'ya yapılan ihracatın, hem de yapılacak yatırımların finansmanında kullanılacağını ifade etti.

Devlet Bakanı Çağlayan, daha sonra Addis Ababa'daki Türk-Etiyopya İşadamları Derneğinin açılışını yaptı. Bu derneğin sadece Türk iş adamlarına değil, Etiyopyalı iş adamlarına da önemli fırsatlar oluşturacağını kaydetti.

Burasının sadece dernek merkezi olmayacağını, Türk ve Etiyopyalı iş adamları için merkez üs haline geleceğini ifade eden Çağlayan, iki ülke arasında da ticari köprü oluşturacağını söyledi.

Açılış sırasında Türkiye'nin Etiyopya Büyükelçisi Kenan İpek, Bakan Çağlayan'dan bir kargo uçağı talep etti. Bakan Çağlayan'da bu talebi Türk Hava Yolları yetkililerine ileteceğini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir