Türk işadamlarını yatırıma çağırdı

Cumhubaşkanı Gül, Gana ziyareti sırasında ekonomik ve diplomatik alanda işbirliklerine imza attı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ACCRA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  Gana'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanlığı Sarayında, Gana Cumhurbaşkanı John Evans Atta Mills ile baş başa görüştü, heyetler arası görüşmelere katıldı ve ortak basın toplantısı düzenledi. Mills,"Türk iş adamlarının ülkemize yatırım yapması ve yüksek karlılıkla faaliyet göstermesi için elimizden geleni yapacağız" dedi. 

Cumhurbaşkanı Gül,Türkiye ile Gana arasındaki siyasi ilişkilerin mükemmel olduğunu dile getiren Gül, güvenlik ve askeri alanlardaki işbirliğine de önem verdiklerini; ancak kalkınmanın dinamosu olan ekonomik ilişkilerin ayrı bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Gül, "İlişkilerimizi her alanda geliştirmeliyiz" dedi.

İş adamlarının görüşmeler yaparak birbirlerini tanıyacaklarına ve olumlu sonuçlara ulaşacaklarına dair inancını dile getiren Gül, her iki ülkenin de karşılıklı yatırım imkanlarına sahip olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, Gana'nın Ankara'da büyükelçilik açmasını dört gözle beklediklerini belirterek Ganalı mevkidaşı Mills'i Türkiye'ye davet etti.

Toplantı öncesinde Türkiye ile Gana arasında ikili hava hizmetleri, sağlık ve tıp bilimi alanında işbirliği, askeri eğitim ve teknik hizmet ile diplomatik pasaportlara vize muafiyeti anlaşmaları, her iki ülke Dışişleri Bakanlığı arasında siyasi istişare mekanizması kurulmasına ilişkin mutabakat muhtırası imzalandı.

Gana Cumhurbaşkanı John Evans Atta Mills de Gana'nın Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanmak istediğini belirtti. Mills, "Siz bizden çok daha gelişmiş durumdasınız. Bu anlaşmalar ortak çıkarlarımıza hizmet ediyor. Anlaşmaların Gana'nın kalkınmasına katkısı olacak. Yapmamız gereken bu anlaşmaları raflarda tozlanmadan hayata geçirmek" diye konuştu.

Gana'da çok uygun bir yatırım ortamı olduğunu vurgulayan Mills, "Türk iş adamlarının ülkemize yatırım yapması ve yüksek karlılıkla faaliyet göstermesi için elimizden geleni yapacağız" dedi. Gana Cumhurbaşkanı Mills, Ankara'da büyükelçilik açmayı istediklerini de sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir