Türk Kızılayı’ndan Bayırbucak Türkmenleri için kampanya

Türk Kızılayı, Rusya’nın Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı bölgeye yönelik saldırıları dikkate alarak, bölgeye yönelik yardım kampanyası başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Bayırbucak Türkmenlerine yönelik Görmezden Gelmeyin adıyla başlatılan yardım kampanyasıyla ilgili düzenlenen toplantıda, Suriyeli mültecilerin 250 bininin AFAD ve Kızılay tarafından ağırlandığını, bugüne kadar 1 milyar 302 milyon liralık yardım yaptıklarını bildirdi.

Kızılay olarak yaklaşan kış şartlarını göz önünde bulundurarak, yaptıkları yardımları ve Türk halkının duyarlılığını arttırmak istediklerini belirten Akar, Türkmenler için Türk Kızılayı’nın banka hesap numaralarından, 168 çağrı merkezinden, tüm operatörlerden 2868'e SURİYE yazıp kısa mesaj atarak veya www.kizilay.org.tr adresi üzerinden online bağış yapılabileceğini dile getirdi.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu da toplantıya Yerli Düşünce Derneğini temsilen katıldı. Topçu, dernek olarak topladıkları 50 bin doları Türk Kızılayı’na teslim ettiklerini söyledi.

Kampanyaya destek veren sivil toplum kuruluşları ve sendikaların temsilcilerinin konuşmalarının ardından Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, Topçu'ya plaket verdi ve kendilerine destek veren tüm kurumların temsilcilerine teşekkür etti.