Türk Savcı ve Kaza Kırım Ekibi Afganistan'da

Afganistan'da dün gerçekleşen ve 12 askerimizin şehit olduğu helikopter kazasını incelemek üzere Türk savcı ve kaza kırım ekipleri Afganistan'a gitti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Afganistan'da helikopterin düşmesi sonucu 12 Türk askerinin şehit olmasıyla ilgili olarak, 'Afganistan'a hem kaza kırım ekibi, hem de savcımız gitti" dedi. AK Parti Sivas Teşkilatının düzenlediği Siyaset Akademisine katılan Yılmaz, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

"Afganistan'da düşen helikopterle ilgili arıza şüphesi var şu anda. Son gelişmeler nelerdir" şeklindeki soruya Yılmaz, şöyle cevap verdi: "Oraya, Afganistan'a hem kaza kırım ekibi hem de savcımız gitti. Dolayısıyla askeri bir uçakla Genelkurmay Başkanlığımız tarafından gönderildi. Bu kaza kırım heyeti, teknik bir raporu araştıracak, getirecek. Dolayısıyla o raporun sonucunu bekleyelim ve rapor alındıktan sonra da milletimize de gerçek neyse o ise açıklanacaktır. Bu arada hem Amerikan Savunma Bakanı Leon Panetta hem Yunanistan Savunma Bakanı hem de Afganistan Savunma Bakanı arayarak baş sağlığı dileklerini iletti. Ben tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine sonsuz sabırlar diliyorum. Allah bir daha böyle olayı, acıyı ne bize ne de bir başka millete yaşatmasın diyorum."

Bir basın mensubunun "İlk etapta saldırı mı var denilmişti, ama böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil galiba" şeklinde ifadesi üzerine Yılmaz, "Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil, en azından orada birebir gören halk vardı, televizyon haberlerinde gösterildi. Herkes de çok net olarak söylerdi, öyle bir şey olsa. Dolayısıyla da kaza kırım raporunu bekleyeceğiz. Ancak sizin dediğiniz olay o canlı görgü şahitlerinin anlattıklarına göre şu an için varit değildir" dedi. Afganistan'daki helikopterin düşmesi sonucu 12 Türk askerinin şehit olması nedeniyle bazı programlarını iptal eden Bakan Yılmaz, Sivas Valiliği önünden Vali Ali Kolat ve öteki yetkililer tarafından karayoluyla Ankara'ya uğurlandı.

Öte yandan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Kuvvet Komutanları, Şehit Binbaşı Serkan Doğan'ın evini ziyaret ederek, ailesine  taziyelerini iletti. Orgeneral Özel ve beraberindekiler, Şehit Binbaşı Serkan Doğan'ın eşi Emel, 10 yaşındaki kızı Umay, annesi Sevinç, kardeşi Ceyhun Doğan'la görüşerek, başsağlığı diledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehit olan askerlerin ailelerini telefonla arayarak taziyelerini iletti.
       
(AA)
 

Bu konularda ilginizi çekebilir