Türk şirket, Tacikistan'da üretim tesisi kuracak

ERA Şirketler Grubu, Tacikistan'da elektromekanik ve hidromekanik cihazların üretimi için tesis kuracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
 
ANKARA - TOBB Türkiye Enerji Meclisi Başkan Yardımcısı Alpay Ünal, Tacikistan'da elektromekanik ve hidromekanik üretim yapacaklarını belirtti.
ERA Şirketler Grubu sahibi de olan Ünal, yazılı açıklamasında, Tacikistan ile ortak üretim tesisinin kurulmasına yönelik imzaladıkları protokol çerçevesinde, Tacikistan'da hidroelektrik, hidromekanik ve elektromekanik cihazların üretilmesi için bir tesis inşa edeceklerini belirtti.
Tesisi Tacikistan Devleti ile ortak inşa edeceklerini vurgulayan Ünal, açıklamasında, "Tacikistan'da yapılacak türbin fabrikası ile Orta Asya'ya da açılmış olacağız. Hedefimiz Tacikistan üzerinden Orta Asya'da ciddi bir enerji oyuncusu olmak. Şirketimiz bu ülkede elektrik enerji sektöründe kullanılacak cihazların üretilmesi için üretim tesisini kurma çalışmalarına başlayacak. Ayrıca, üretim tesislerinde çalışacak uzmanların yetiştirilmesine de yardımcı olacak" ifadelerine yer verdi.
Türk iş adamlarını Tacikistan'da yatırım yapmaya davet eden Ünal, şunları kaydetti:
"Tacikistan şuanda 1980 Türkiye'sini yaşıyor. Biz orada yatırımlar yaparak, şimdiden pozisyon alacağız. Ana üretimleri Türkiye'de yapacağız, orada dementoj hattı kuracağız. Tacikistan'da elektromekanik ve hidromekanik üretim yapacağız. Ürünün yüzde 70'i Türkiye'de üretilecek, yüzde 30'u ise Tacikistan'da montajla tamamlanacak."
Bu konularda ilginizi çekebilir