Türk tankları Suriye topraklarında

Fırat Kalkanı harekatı kapsamında tank birlikleri Suriye sınırından içeri girdi. Cerablus ortak oerasyon sonucu ÖSO'nun kontrolüne geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suriye'nin kuzeyine yönelik Fırat Kalkanı harekatı kapsamında tank birlikleri Suriye sınırından içeri girdi. 

Suriye'nin Cerablus bölgesinin IŞİD'den temizlenmesi amacıyla Türkiye, uluslararası koalisyon desteğiyle harekat başlattı. Askeri kaynaklar, Suriye'nin kuzeyine yönelik başlatılan harekatın adının "Fırat Kalkanı" olduğunu bildirdi. 

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, harekat kapsamında 04.00'te sınırdan topçu ve ÇNRA atışları başlatıldı, 04.05'te daha önceden belirlenmiş belli noktalardan geçiş için iş makineleriyle geçitler açıldı, 05.45'te topçu ve ÇNRA atışları sona erdi, 06.08'de ilk hava harekatı icra edildi, ardından 06.10 ve 06.30'da hava harekatları tekrarlandı.

İki F-16 anlık tespitleri vurdu

Suriye'nin kuzeyine yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında tespit edilen 81 hedefe topçu ve çok namlulu roketatarla 294 atım yapıldığı, atışların devam ettiği, havada sürekli bulunan iki F-16'nın ise anlık tespit edilen hedefleri vurduğu bildirildi.

Havadan 12 hedef vuruldu

Keklice ve Cerablus bölgesinde belirlenen hedeflere yönelik hava taarruzu icra edilirken, Harekata Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait F-16 uçakları da katıldı. Harekat kapsamında 07.50 itibarıyla Hava Kuvvetlerince vurulması planlanan 12 hedef vuruldu.

Komutanlar harekat merkezlerinde

Operasyonla hudut güvenliğinin sağlanması, DAEŞ ile mücadele kapsamında Koalisyon güçlerine destek verilmesi ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanması amaçlanıyor.

Bu arada, harekatın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar ile ilgili komutanlarla kuvvet komutanlıklarının harekat merkezlerinde tüm komuta kademesi harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunuyor.

thumbs_b_c_95be736c239a4c6a276ee37d63baded9.jpg

ÖSO,Cerablus'u ele geçirdi

Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu'nda, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ilçe merkezinin kontrolünü de ele geçirdi. 

Askeri kaynaklardan ve ÖSO komutanlarından alınan bilgiye göre, sabaha karşı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ militanlarından temizlenmesi amacıyla başlatılan harekatta, en önemli hedef olan ilçe merkezi Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolüne girdi.

Harekatta gelinen aşamada, TSK tarafında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadı.

ÖSO'da ise harekatın ilk anlarında 1 savaşçı hayatını kaybetti, 10'u yaralandı.