Türk tekstilcilerinin Barcelona çıkarması

İspanya Barcelona'da gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük tekstil makineleri fuarı olma özelliğine sahip ITMA 2011 Fuarı'na 92 Türk tekstil şirketi katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İspanya'nın Barcelona kentinde gerçekleştirilen ITMA 2011 Fuarı'na katılan Türk firmaları, global sektörün önde gelen firmaları ile bir araya gelerek, görüşmeler yaptı.

İstanbul Ticaret Odası'ndan (İTO) yapılan açıklamaya göre, 92 Türk tekstil şirketi, dünyanın en büyük tekstil makineleri fuarı olan ITMA 2011 fuarına katıldı.

Barcelona'da gerçekleştirilen ITMA 2011 Fuarı'na katılan Türk firmaları, global sektörün önde gelen firmaları ile iş görüşmelerini İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) inşa ettiği özel bir salonda yaptı.

İTO, fuarda Türkiye bilgi standı açarak, dünyanın dört bir yanından fuara gelen ziyaretçilere Türkiye'yi ve Türk iş dünyasını tanıttı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türk makine sektörü firmaları, İstanbul Ticaret Odası'nın ITMA'da inşa ettiği 370 metrekarelik çok özel iş salonunda ise yabancı firmalarla buluşarak, önemli iş anlaşmalarına imza atacaklar. ITMA Fuarı için hazırlıklarını sürdüren sektör temsilcileri, fuar süresince gerçekleştirecekleri çeşitli etkinlikler ile Barselona'da Türkiye rüzgarı estirdi.

İstanbul Ticaret Odası, Meclis ve Meslek Komitesi üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve akademisyenlerin de yer aldığı geniş bir heyetle ITMA'da Türk firmalarının yanında. Heyet, Barcelona Ticaret Odası'nın İspanya'daki yatırım imkanlarıyla ilgili olarak İTO standında vereceği brifingde de yer alıyor."

İlk 'Dünya Tekstil Zirvesi'

Fuarda 44 ülkeden bin 300'den fazla firma stand açıyor. Tüm tekstil ve hazır giyim üretim zinciri, fuarda 18 bölümü kapsıyor.

ITMA, 1951'den bu yana her dört yılda bir düzenleniyor. Bu yılki fuarın ana teması "Yenilik alanında uzmanlaşın" olarak belirlendi. Fuar, ilk Dünya Tekstil Zirvesi'nin de aralarında yer aldığı birçok yeni girişime ev sahipliği yapacak.

Fuardaki diğer yenilikler arasında giyim üretimine ayrılmış bölüm, yeni lif ve iplik bölümü, tekstil alanındaki en son yeniliklerin sunulacağı ARGE Fuar Pavyonu da bulunuyor.

ITMA 2011 boyunca birçok konferans gerçekleştirilecek. Sürdürülebilir Tekstil Liderleri Yuvarlak Masası, Tekstil Boyaları ve Kimyasal Maddeler Sektörü Liderleri Forumu, IFA İleri Tekstil Avrupa 2011 bu konferanslardan birkaçı...

ITMA Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı, İTO'nun katkılarıyla, Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası (TÜTSİS) ve Tekstil Makineleri Sanayicileri Derneği (TEMSAD) işbirliğiyle bugün kapılarını açtı.

29 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek fuara bu yıl 92 Türk firması katılıyor.

Türkiye'nin net ihracatçı sektörü

Türk tekstil ve konfeksiyon sektörleri 2010 yılında 21 milyar doların üzerinde ihracata ulaştı. Sektörün ithalatı ise 11.7 milyar dolar seviyesinde ve sektörün dış ticaret fazlası 10 milyar doları buldu ve Türkiye'nin net ihracatçı sektörü konumununda...

Türkiye'nin 2010 yılı makine ihracatı 9,5 milyar dolar, ithalatı ise 21,5 milyar dolar oldu. 2010 yılı tekstil makinesi ihracatı ise 263 milyon dolar, tekstil makinesi ithalatı da 1 milyar 164 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Tekstil ve hazır giyim sektörlerinin Türkiye ihracatı içindeki payı yüzde 15-20 civarında...

Bu konularda ilginizi çekebilir