Türk Telekom mezunlarından 513'ü üniversiteli oldu

Türk Telekom okullarından bu yıl mezun olan 1029 öğrenciden 513'ü üniversiteli oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Telekom okullarından bu yıl mezun olan 1029 öğrenciden 513'ü üniversiteli oldu.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, 15 ilde faaliyet gösteren 18 Türk Telekom Lisesi'nden mezun olan çocukların 28'i tıp, 41'i hukuk, 56'sı mühendislik, 85'i öğretmenlik olmak üzere çeşitli bölümlere yerleşti.

Türk Telekom Okulları'ndan mezun olan öğrencilerin üniversite sınavındaki başarılarını değerlendiren Türk Telekom Regülasyon ve Destek Hizmetleri Başkanı Şükrü Kutlu, ''Türk Telekom Okulları'nda eğitim gören 513 öğrencimizin üniversite sınavında sağlamış oldukları başarı, bizleri gururlandırmaktadır'' dedi.

Şükrü Kutlu, şunları kaydetti:

''Her yıl yaklaşık 1,5 milyon gencimizin üniversite sınavlarına girdiğini ve bunlardan yaklaşık 700 bininin çeşitli üniversitelere girebildiğini biliyoruz. Türkiye eğitim sistemine nesiller boyu hizmet verecek eğitim tesisleri kazandırdığımız için çok mutluyuz. Bu eğitim yuvalarından başarıyla mezun olan öğrenciler mutlululuğumuzu katlıyor ve onların başarıları bizi gururlandırıyor. Türk Telekom Okulları, hayatlarının her aşamasında, bir eğitim abidesi olarak her zaman öğrencilerimizin yanında olmaya devam edecek.''

Yapılan açıklamaya göre, 2006 yılında Ulaştırma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile protokolü imzalanan proje, 35 ilde 76 eğitim binasını kapsıyor. Şu ana kadar 72 binanın tamamlandığı proje, geçen yıl 4'ü büyük ödül olmak üzere toplam 8 uluslararası ödül kazandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir