Türk Traktör, 544 milyon lira satış gelirine ulaştı

Şirket bu yılın Ocak–Haziran döneminde 13 bin 438 adet traktör üretti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş., bu yılın Ocak–Haziran döneminde 13 bin 438 adet traktör ürettiği ve satış gelirlerinin 544 milyon lira olarak gerçekleştiği bildirildi.

Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş'den yapılan açıklamada, New Holland ve Case IH markalarıyla pazar lideri olarak Türk çiftçisinin taleplerine yanıt veren Türk Traktör'ün iç piyasa traktör satışlarının yılın ilk altı ayında 7 bin 701 adet, yurt içi satış cirosunun ise 354 milyon lira olarak gerçekleştiği belirtildi.

Toplam cironun yüzde 35'ini oluşturan ihracat gelirlerinin ise 5 bin 508 adet traktör ile 190 milyon liraya ulaştığı dile getirilen açıklamada, şirketin toplam satış gelirlerinin ise 544 milyon lira olarak gerçekleştiği kaydedildi.

Yapılan açıklamada, bu durumun 2009 yılı Ocak–Haziran dönemine göre yüzde 67 artış anlamına geldiği ve şirketin vergi sonrası net dönem karının ise ilk altı aylık dönemde 69 milyon liraya ulaştığı bildirildi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş. Genel Müdürü Marco Votta, şunları ifade etti:

"Geçen yılki küresel ekonomik krizin ardından bu yılbaşı itibarı ile başlayan iyimserlik ilk altı aya damgasını vurmuş gibi görünüyor. Bu dönemde aldığımız sonuçlar bizi mutlu etti. Ortaya koyduğumuz güçlü performansta, ekonomik krizin etkilerinin azalmasıyla çiftçilerin erteledikleri talepleri hayata geçirmeye başlamaları, verimli hasat dönemi ve bankacılık sektörünün çiftçilere sunduğu uygun koşullu krediler önemli rol oynadı.

Türk Traktör olarak, hem yurt içi pazarda yıllardır Türk çiftçisi tarafından en çok tercih edilen New Holland ve Case IH markalarımızla Traktör, Biçerdöver ve Pamuk toplama makineleri pazarlarındaki liderliğimizi devam ettirmek,  hem de ihracattaki liderliğimizi koruyarak, 2010 yılını belirlemiş olduğumuz iş hedeflerini gerçekleştirerek kapatmak üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir