Türk ve Tuğluk için müzekkere yazılacak

Çeşitli suçlardan yargılamaları devam eden ve bağımsız milletvekili seçilen Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile ilgili TBMM'ye müzekkere yazılarak bilgi istenmesine karar verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, çeşitli suçlardan yargılamaları devam eden ve bağımsız milletvekili seçilen Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile ilgili TBMM'ye müzekkere yazılarak bilgi istenmesine karar verdi.

Ahmet Türk'ün, "Terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan yargılandığı 3, "Terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "suçu ve suçluyu övmek" iddiasıyla yargılandığı 1, Aysel Tuğluk'un "Terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamasıyla yargılandığı 1, "suçu ve suçluyu övmek" suçundan yargılandığı 1 ve Türk ile Tuğluk'un "Terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamasıyla birlikte yargılandıkları 2 davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaların bugünkü duruşmasına, Türk ve Tuğluk'un avukatı Mehmet Nuri Özmen katıldı.

Özmen, müvekkillerinin yeniden milletvekili seçildiklerini beyan etti.

Mahkeme, Türk ve Tuğluk'un, son genel seçimlerde milletvekili seçilip seçilmediği konusunda TBMM'ye müzekkere yazılmasına karar vererek, duruşmaları erteledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir