Turkcell, 330.1 milyon lira kâr etti

Turkcell Grubu'nun ilk çeyrekte gelirleri yüzde 5.8 azalarak 2.1 milyar TL oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell Grubu, 2011 yılının ilk çeyreğinde 2,1 milyar TL gelir ve 330 milyon TL net kar elde etti.

Pazarda artan rekabet ve bazı yasal düzenlemeler nedeniyle gelirleri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.8 azalan Turkcell, net karında da bu sebeple yüzde 21 düşüş kaydetti.

Geçen yılın ilk çeyreğinde 417.6 milyon lira kar eden Turkcell Grubu, 2011 yılı ilk çeyreğinde 330.1 milyon TL kar yazdı.

Şirketten KAP'a yapılan bilgilendirmede; grup net karının, temel olarak azalan AVFÖK ve vergi affı başvurusu nedeniyle ayrılan 55,8 milyon TL tutarındaki ilave karşılıktan olumsuz etkilendiği belirtildi. Böylece ilk çeyrekte net karın yüzde 21 düşüşle 330,1 milyon TL olarak gerçekleştiği bildirildi.

İlk çeyrek sonuçlarını değerlendiren Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ise “Fiyat odaklı rekabetin artması, arabağlantı ücretlerinin %52 ve azami fiyatların yüzde 38 düşmüş olması finansal sonuçlarımızı geçen yılın aynı dönemine göre olumsuz etkiledi. Hızla artan mobil internet yatırımlarının sürdürülebilirliği, müşterilerin sektöre olan güvenini tazelemek ve pazarın büyümesi için rekabetin rasyonelleşmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

"Abone bazımızı koruyarak büyüme trendi yakalayacağız"

Marka, teknoloji ve müşteri memnuniyetine yönelik yatırımlarla, müşteri odağını artırarak yeni mobil teknoloji çözümleri ile fark yarattıklarını vurgulayan Ciliv, “Büyüyen mobil internet işimiz, Turkcell Superonline sayesinde artan grup sinerjisi ve diğer iştiraklerimizin de katkısıyla liderliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz. Yılın ikinci çeyreğinden itibaren güçlü abone bazımızı koruyarak tekrar büyüme trendi yakalayacağımızı öngörüyoruz” dedi.

Turkcell'in İlk Çeyrek Bilanço Tablosu

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir