Turkcell 537.2 milyon TL net kâr yazdı

Şirket 2011 için belirlediği FAVÖK ve gelir hedeflerinin alt limitlerde gerçekleşmesini beklediğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Turkcell'in üçüncü çeyrek net karı yüzde 3.4 düşüşle 537.2 milyon lira ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Turkcell'in uluslararası finansal raporlama standartlarına (UFRS) göre açıkladığı üçüncü çeyrek sonuçlarına göre, net karı yüzde 3.4 düşüşe karşın 537.2 milyon lira ile beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, gelirleri ise yüzde 8.6 artışla 2.53 milyar lira, FAVÖK'ü de yüzde 0.9 artışla 871.3 milyon lira olarak gerçekleşti.

Turkcell'den yapılan açıklamada, Belarus operasyonundan kaynaklanan 78 milyon liralık, Superonline'ın dolar cinsi yükümlülükleri nedeniyle de 64 milyon liralık kur farkı gideri kaydedildiği belirtilerek, "Grup şirketlerinde kaydedilen kur farkı giderleri, Turkcell Türkiye'deki ABD doları cinsi net varlıklar nedeniyle kaydedilen 159 milyon TL'lik kur farkı geliri ile kısmen karşılanmıştır" denildi.

Üçüncü çeyrek sonuçlarının ardından 2011 gelir ve FAVÖK hedeflerinin belirlenen alt limitlerde gerçekleşeceği öngörülen açıklamada, "2011 yılının dördüncü çeyreğinde, gelir ve AVFÖK'ün bir önceki yıla kıyasla nominal bazda artmasını, AVFÖK marjımızın geçen yıl seviyelerinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Geçtiğimiz çeyrekte de paylaştığımız gibi, 2011 yılında gelir için 9.3 - 9.6 milyar TL ve AVFÖK için 2.9 - 3.05 milyar TL olan hedef aralıklarının alt limitlerinin gerçekleşmesi beklentimizi koruyoruz" denildi.

Üçüncü çeyrekte FAVÖK marjı yüzde 34.5 olan Turkcell'de bu oran geçen yıl aynı dönemde yüzde 37.1 olarak gerçekleşmişti.

Turkcell, karşılıklarla ilgili yaptığı açıklamada ise, Rekabet Kurumu cezası ile ilgili olarak ikinci çeyrekte ayrılan 68.2 milyon TL'lik karşılığın üçüncü çeyrekte de şirket yönetiminin yanısıra, hukuk danışmalarının ve bağımsız denetçilerin görüşleri doğrultusunda geri çevrildiğini ifade etti.

Turkcell Türkiye'nin ara bağlantı gelirleri, geçen yıla göre yüzde 52.2'lik artış ile 215.2 milyon TL'ye yükselirken, ara bağlantı gelirlerinin Turkcell Türkiye'nin gelirleri içindeki payı yüzde 9.9'a yükseldi.

Turkcell'in konsolide borç tutarı 30 Eylül itibariyle 3.45 milyar lira olurken, bunun yaklaşık 1 milyar lirası Turkcell'in Ukrayna operasyonlarından kaynaklandı. Turkcell'in üçünce çeyrekteki toplam yatırım harcaması ise 402 milyon lira oldu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir