Turkcell Global Bilgi'ye ödül

Turkcell Global Bilgi 'Diyarbakır'a en çok istihdam sağlayan şirket' seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell Global Bilgi, "Diyarbakır'a en çok istihdam sağlayan şirket" seçilerek bir plaketle ödüllendirildi.

Turkcell Global Bilgi'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan, Türkiye'nin doğusuna teknoloji yatırımı yapan ilk şirket olmaktan gurur duyduklarını, bu ödülün kendilerini daha fazla yatırım yapmak için motive ettiğini belirtti.

Diyarbakır Valiliği tarafından düzenlenen "Diyarbakır İş Dünyası" ödül töreninde plaketini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elinden alan Pekkan, Diyarbakır'a en çok istihdam sağlayan şirket seçilmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Bahadır Pekkan, şunları kaydetti:

"Turkcell Global Bilgi olarak ülkemizin Doğu bölgesine ilk teknoloji yatırımını yapmış olmaktan gurur duyan bir şirketiz. 2005 yılında açtığımız Erzurum Çağrı Merkezi'nin sağladığı başarının ardından, 2008 yılında Diyarbakır Çağrı Merkezi'ni kurduk. Diyarbakır Çağrı Merkezi için nitelikli insan kaynağımızı, Diyarbakırlı gençlerden seçtik ve şu anda 650 kişiyi istihdam ediyoruz. Aldığımız bu ödül bizi daha fazla yatırım ve daha çok istihdam için motive etti. Önümüzdeki dönemde Diyarbakırlı birçok gence daha istihdam yaratmayı planlıyoruz."

Turkcell Global Bilgi, Diyarbakır Çağrı Merkezi için nitelikli insan kaynağını, Turkcell Akademi işbirliğiyle Dicle Üniversitesi öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği "müşteri ilişkileri gelişim programı" eğitimlerinden sağlıyor. 2008 sonu itibarıyla 380 çalışanı olan Diyarbakır Çağrı Merkezi'nde, şu an 650 kişi istihdam ediliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir