Turkcell Teknoloji 74 patent başvurusu yaptı

Şirket, müşteri ilişkileri ve kanal yönetimi, mobil pazarlama, iş zekası çözümleri, iş destek sistemleri alanlarında servis ve ürünler geliştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BARCELONA/ANKARA - Turkcell Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Vasfi Nejat Somay, şirketin toplam 74 patent başvurusu yaptığını bildirdi.

Somay, İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde, Turkcell'in Ar-Ge yatırımları kapsamında ilk çalışmalarına 1994 yılında başladığını söyledi. Somay, Turkcell Teknoloji'nin ise 2007 yılında kurulduğunu anımsattı.

Şirketin çok önemli projeler geliştirdiğini belirten Somay, müşteri ilişkileri ve kanal yönetimi, mobil pazarlama, iş zekası çözümleri, SIM varlık ve servisleri yönetimi, roaming çözümleri, katma değerli servisler, operasyon ve iş destek sistemleri alanlarında servis ve ürünler geliştirdiklerini anlattı.

Bunlardan mobil marketing ve SIM uygulamalarına yurtdışından talepler geldiğini anlatan Somay, özellikle yabancı operatör temsilcileri ile ilerleyen günlerde iş geliştirme toplantıları yapacaklarını belirtti.

"SIM önemli, zira şirketin bir anlamda müşteriye dokunduğu nokta" diye konuşan Somay, "Müşterilerin ihtiyaçlarını bildiğimiz için ona göre uygulama geliştiriyoruz. Geliştirdiğimiz teknolojileri de patentliyoruz" görüşünü dile getirdi.

Somay, kapitalist ekonomilerde Ar-Ge ile karlılığın yan yana düşünülmediğini ancak Turkcell müşterilerinin memnuniyetini artırmak için her koşulda çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Somay, geçen yıl itibarıyla ulusal patent başvuru sayısının 56, uluslararası patent sayısının ise 18 olduğunu bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir